Кућа Добрих Вести

Login

Конкретним решењима до лакшег и бржег пословања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

firmabiynisdfdfdfdfПривредна комора Србије и ИФЦ Пројекат за унапређење пословног окружења у Србији покрећу акцију "Питамо мала и средња предузећа –фокус групе у 10 градова Србије".

 

Догађај окупља око 200 компанија - микро, малих и средњих предузећа у 10 градова у Србији са којима ће се у 20 фокус група разговарати о начинима за поједностављивање процедура са којима се у свом пословању свакодневно сусрећу, у процесу добијања различитихдозвола, лиценци или сагласности.

 

Како би предложена решења били репрезентативна, фокус групе окупиће компаније из различитих сектора и региона. Поред Београда, фокус групе ће бити организоване и у Ваљеву, Нишу, Суботици, Крушевцу и другим градовима.

 

Укупно ће бити обухваћено око стотину административних поступака и процедура, а њихово поједностављивање допринеће стварању јефтинијег и атрактивнијег пословног окружења за привреду и инвеститоре.

 

Фокус групе организују се у оквиру трогодишњег Пројекта за унапређење пословног окружења у Србији који спроводи Међународна финансијска корпорација (ИФЦ), чланица Групације Светске банке у сарадњи са Владом Републике Србије, и уз подршку Фонда за добрууправу Уједињеног Краљевства и Британске амбасаде у Београду.

 

Циљ пројекта је смањење административног оптерећења за привреду, поједностављивање 1.750 административних поступака – лиценци, дозвола, сагласности и других поступака, омогућавање електронског издавања дозвола и уклањање пракси које негативно утичу на развој конкуренције. Очекује се да ће око 600 дозвола, сагласности и одобрења бити поједностављено, а њихово издавање убрзано већ током прве године спровођења пројекта.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 септембар 2018 14:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија