Кућа Добрих Вести

Login

Атлантик Група – најбољи послодавац

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sdfdfdfdfdfdfАтлантик Група, једна од водећих прехрамбених компанија у региону, постала је и на српском тржишту носилац престижног Сертификата Послодавац Партнер, признања који додељује консултантска кућа SELECTIO компанијама које остварују високе стандарде у управљању људским ресурсима у региону.

 

 

Атлантик Група је у процесу оцењивања остварила 95 одсто од укупно могућег броја бодова и тако показала колико улаже у развој својих запослених. Такође, оствареним бодовима се истакла као најбољи Послодавац Партнер на српском тржишту.

 

 

“Основ одрживог пословања сваке компаније је да постане свесна важности и потребе сопственог утицаја на унапређење општих друштвених услова, што пре свага подразмева одговорни и етички однос компаније према својим запосленима уз поштовање људских и радних права и зато је наш фокус, осим добрих резултата пословања, подршка запосленима да искористе своје пуне потенцијале и побољшају своје вештине, као и привлачење и неговање талената и развој њихових потенцијала; реакао је том приликом Владимир Чупић, директор представништва Атлантик Групе за Србију.

 

 

Пројект Послодавац Партнер покренут је пре дванаест година са мисијом промовисања квалитетног управљања људским ресурсима и до сада у њему је учествовало више од 100 организација. Цертификат Послодавац Партнер је независно признање струке које се додељује организацијама на основу оцене развијености пракси управљања запосленима у пет главних подручја: Стратегији, Регрутацији и селекцији, Управљању учинком, Усавршавању и развоју, као и Односу према запосленима.

 

 

У Атлантик Групи истичу да су њихове основне вредности креативност, страст и раст, а управо је снажна преданост комуникацији тих вредности и стратегије свим запосленима један од разлога за остварених 100 одсто бодова за подручје Стратегије. Осим тога, Атлантиц Група је потврдила да има одличан систем комуникације у оквиру компаније и високо квалитетан систем управљања учинком запослених.

 

 

У процесу оцјењивања, Атлантик Група се такође истакла и својим програмом бриге за здравље и добробит запослених, који се састоји од три компоненте. Прва компонента, укључује систематске и додатне медицинске прегледе запослених, као и солидарну помоћ према потреби. Друга компонента усмерена је на подупирање хуманитарног рада запослених финансијски или давањем слободног дана за волонтирање, док трећа компонента, укључује различите пројекте намењене постизању равнотеже приватног и пословног живота запослених, попут слободног дана запосленима на први дан школе свог детета, флексибилног радног времена и слављења посебних достигнућа запослених.

 

 

Елизабета Мирчевска, регионална директорка људских ресурса за Србију и Македонију Атлантиц Групе, примила је Цертификат Послодавац Партнер од Александра Земунића, члана Управе компаније SELECTIO и том приликом рекла: „Сертификатом Послодавац Партнер на српском тржишту, заокружили смо десет година континуитета у изврсности управљања људским потенцијалима у Атлантик Групи. Упоређујемо се са најбољим компанијама на тржишту и промовишемо оне ХР праксе по којима се Атлантиц истиче у односу на конкуренцију.

 

 

“У Атлантик Групи имамо развијен процес управљања талентима и развојем, који се управо заснива на препознавању јаких страна и области развоја запослених, а кроз континуирано усавршавање и унапређење вештина осигуравамо даљи професионални развој и развој каријера наших запослених.додала је том приликом Ивана Ђорђевић, корпоративни директор управљања талентима и развојем.

 

 

Александар Земунић, члан Управе компаније SELECTIO, поводом уручења Цертификата Атлантик Групи изјавио је: „Функција управљања људским ресурсима у Атлантику прави је стратешки партнер бизнису и активно доприноси остварењу циљева компаније, а вредности организације уткане су у свакодневно пословање. Мали је број компанија у региону, које могу да задовоље високе стандарде квалитета у управљању људским ресурсима које смо развили у оквиру пројекта Цертификат Послодавац Партнер, а Атлантик Група служи као пример осталим организацијама на тржишту Србије.“

 

 

Пројекат Цертификат Послодавац Партнер подржава генерални покровитељ портал МојПосао и пословни недељник Лидер као медијски покровитељ.

 

 

Више о пројекту Цертификат Послодавац Партнер можете дознати на страници: www.poslodavacpartner.org.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


 

 


Последњи пут измењено петак, 28 септембар 2018 11:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија