Кућа Добрих Вести

Login

Да ли знате шта је дропшипинг?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dropsingindfdfdfdfТрговина преко интернета постаје све популарнија. Свакодневно се јављају нови канали продаје и непрекидно се траже начини за што већу зараду, остварену легалним путем, али уз минимум труда.

 

 

Откривамо вам нов начин трговине преко интернета који обезбеђује добру зараду - Дропшипинг.

 

Како наводи маркетинг консултант, Исток Павловић, ово је посао којим се све већи број људи у Србији бави. Све што вам је потребно јесте да имате свој сајт, који би требало да изгледа као класична продавница.

 

Појам дропшипинга се објашњава и као начин пословања где немате свој лагер, немате магацин и углавном се бавите само маркетингом и развојем свог бренда. Произвођачима одговара да им се шаљу поруџбине на основу којих се прослеђује роба.

 

„Неопходно је да учимо о маркетингу, да стекнемо искуство и једно шест месеци стрпљивог рада на томе да се уходамо. Од велике је важности да се прате коментари оцене о посредницима”, речи су Истока Павловића.

 

Павловић је изјавио да се у Србији велики број људи бави овом врстом трговине: „Има их доста и углавном не желе да се појављују јавно, јер када неко мало више зарађује овде, не жели баш да се о томе зна. Могу да вам кажем да их има много више него што би неко помислио.“

 

Многи су оставили сталан и „сигуран“ посао да би се посветили овој врсти трговине и зараде. Уласком у овај посао постајете посредник између муштерије која жели да наручи неки производ који се продаје онлајн.

 

Купац вама плаћа производ, а ви онда његове детеље прослеђујете произвођачу који тај производ директно доставља купцу. Зарада је разлика у цени коју вам је купац платио и велепродајне цене производа коју након продаје плаћате произвођачу.

 

 

 

Џони ФД (27) зарађивао је око 50.000 долара као запослени у маркетингу, Калифорнија. Након две године, колико се бавио борилачком вештином, догодило се то да више није могао да настави борбу услед повреде. У то време писао је блог о својим искуствима бављења Мау Таијем, па је чуо да неки зарађују претварањем блога у електронске књиге. Убрзо након тога преобликовао је блог у књигу „12 недеља у Тајланду: Добар живот за мало новца” , која је у првих недељу дана зарадила 600 долара.

 

,,Након што сам написао ту књигу, желео сам да сазнам како да их продам још. Почео сам да се састајем с људима који су се бавили интернет маркетингом, који су живели или су путовали кроз Чаинг Маил. Нисам имао појма да постоји заједница дигиталних номада која је тек настајала. Сваког с ким бих се састао позвао бих на кафу или вечеру и покушао да сазнам што више о томе од њих’’, испричао је.

 

Следи управо дропшипинг. Почиње да се бави управо овом врстом трговине, након курса на ком је научио основе. Ово му је постао главни извор прихода. Радио је 40-50 сати на новим пројектима и потрази за новим могућностима и на одржавању.

 

Данас ФД зарађује до 40.000 долара месечно. Новац му и даље долази од писања књига. Зарађује од бављења дропшипингом, нуди онлине курсеве, а нешто новца стиже и од реклама на његовом блогу. Углавном му сваког месеца на рачун легне око 10.000 долара.

 

„Можете направити оно што сам ја направио, дати отказ и живети од уштеђевине док не схватите чиме желите да се бавите или ако желите имати план пре свега, пратити пут неког ко је успео“, мудро поручује ФД.

 

Извор: Н1/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 септембар 2018 12:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија