Кућа Добрих Вести

Login

АФА Самит женског лидерства од 31. октобра до 2. новембра у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

afasamittttttttТема другог по реду АФА Самита, који ће се одржати од 31. октобра до 2. новембра ће бити иновативни лидершип у свету убрзаних промена изазваних технолошким напретком, најавили су организатори.

 

Афа самит ће и ове године окупити водеће експерте из различитих области, представнике привреде, владе и администрације, институција, амбасада и невладиног сектора са циљем да истражи на који начин лидери водећих индустрија управљају променама, као и да истакне највеће изазове са којима се друштво суочава, те како иновативне технологије могу да дорпинесу унапређењу пословног окружења и развоју економије и привреде уз примене принципа једнаких могућности.

 

Самит ће почети 31. октобра у 18 округлим столом који ће се бавити темом оснаживања жена кроз иновације и технологију, а који ће модерирати Рина Бар-Тал, бивша председница Израелске женске мреже, и чланица Интернационалног АФА аdvisory boarda. Током другог дана (1.11.) биће организоване панел дискусије које ће окупити најутицајније представнике технолошких компанија на тему како ИТ сектор може да допринесе повећању родне једнакости у радном окружењу. Затим ћемо имати прилике да чујемо како лидери корпоративног сектора управљају променама и како користе свој пословни утицај за решавање важних друштвених питања, а једно од њих је и родна равноправност.

 

Панел посвећен финансијском сектору, у коме је у порасту број жена на руководећим позицијама, бавиће се променама које се очекују појавом Fintecha и блокчејн технологије. На самом крају, представници највећих домаћих пословних удружења и асоцијација попут Клуба Привредник, САМА, AmChama разговараће о важности “networkinga” и утицају који има умреживање, имајући у виду да је то један од главних разлога зашто су жене и даље мање успешне, а што су показала и бројна светска истраживања.

 

Трећи дан је резервисан за радионице и цоацхинг које имају за циљ размену идеја, знања и искуства са гостима из иностранства, као и умрежавање и промоцију нових бизнис идеја и лансирање платформи. 4Women2Top je сесија која се организује у сарадњи са амбасадом Израела у Београду коју ће водити Einat Gan El и Илана Стеин, експерткиње које помажу женама да максимизирају своје способности на послу, као и у организацијама које имају за циљ да жене напредују брже и више.

 

У свету који се убрзано мења под утицајем експоненционалних технологија, неопходна је нова врста лидершипа и колаборације на свим нивоима, како би се друштво прилагодило захтевима новог времена. Желимо да мењамо свест и навике, да заједно будемо лидери промена, и зато вас позивамо да нам се придружите и будете у друштву оних који желе да искористе иновативне технологије за унапређење положаја жена али и друштва у целини јер су родно разноврсни тимови као и друштва у којима су подједнако заступљене жене далеко успешнији и креативнији.

 

Пријавите се на следећем линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 03 октобар 2018 13:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија