Кућа Добрих Вести

Login

Куповина стана у Грчкој добра инвестиција – ево и рачунице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stanGRCKAС обзиром на то да су приноси на штедњу у Србији врло ниски, на берзи нема много квалитетних акција за улагање а цене станова су за последње три године у Београду порасле за око 35 одсто, можда би добраопцијаза инвестирање била куповина некретнине у Грчкој.

 

Куповина стана у Грчкој је добра инвестиција, ево и рачунице.

 

Иако су се и тамо цене донекле стабилизовале у односу на претходних неколико кризних година, прилике за зараду од издавања некретнине у Грчкој свакако још увек има. О томе сведочи и искуство једног брачног пара из Србије који су 2014. године продали стан који су издавали у околини Београда и купили стан у популарном грчком летовалишту Ханиоти.

 

Издају га већ две године, а живе у Србији.Према њиховом сведочењу, стан од 75 квадрата одмах су купили с намером издавања. Стан има заједнички базен за све станаре зграде, палме у дворишту и паркић за децу, и луксузно је опремљен.

 

“За разлику од многих Срба који кад купе овде стан купе уједно и најјефтинији намештај и опреме га врло оскудно. Ми смо ишли на луксуз, јер смо наменски циљали високоплатежне госте из Русије, Украјине, Немачке, Велике Британије…”, кажу за портал grcka.info.

 

“На почетку смо имали велики страх и сумњу, јер нисмо били сигурни да ли ћемо моћи из Србије да све то организујемо како треба. Били смо спремни и да одустанемо ако не успемо ништа да организујемо. Међутим док смо опремали стан, у ходу смо упознали и неке локалце који су нас упутили шта и како да радимо. Гркиња – једна женица која живи у истој згради је прихватила да нам помаже и да даје кључ гостима када стигну и да га узме кад одлазе и провери апартман да ли је све у њему остављено како треба. Она је ту и за случај да се нешто поквари, да позове и плати мајстора, али тако нешто се до сада срећом није десило”, причају.

 

Што се тиче трошкова наводе да чистачицу плаћају 60 до 90 евра месечно, затим интернет, вода, струја, ТВ… све заједно годишњекошта око 1.200 евра (са укљученим годишњим порезом који је 270 евра, значи само рачуне око 930 евра).

 

“Има ту још неких трошкова. Куповина нових чаша, тањира, прибора за јело… Увек се нешто поломи па мора да се докупи. Пред следеће лето ћу морати и да кречим па ће и то бити додатан трошак од пар стотина евра. Плаћам 100 евра и књиговођу који ме пријављује за порез”, наводе. Кажу да су прошле сезоне зарадили 9.500 евра, од чега треба одбити побројане трошкове и још 700 евра за порез.

 

Извор: Каматица/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 11 април 2019 12:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија