Кућа Добрих Вести

Login

Лекција оснивача стартапа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

festportugalВишен Лакијани основао је je Mindvalley пре више од 10 година.

 

Овај стартап до сада није примио ни један долар инвестиција, а постао је профитабилан после само три месеца. Са циљем да окупи најбоље светске едукаторе под једном платформом, Лакијани је основао компанију која данас броји преко 300 запослених у 54 земље света који су посвећени грађењу нових решења за подизање свести. Тренутно се на његовој платформи едукују милиони студената, а прогнозе су да ће их ускоро бити преко милијарду.

 

У ексклузивном интервјуу за магазин Оригинал, он је поделио причу успеха, развоја интроспекције, бизниса и живота вредног живљења. Малезијац, који је био изнурен стресом, а сада његов стартап Mindvalley зарађује до 15 милиона годишње, дели своје богато искуство кроз пар савета:

 

Поставите себи „три најважнија питања“ и откријте који су вам циљеви заиста важни у животу - Лакијани истиче да верује да сви могу да остваре живот какав желе, почевши од креирања крајњих циљева за себе, које је могуће идентификовати помоћу три најважнија питања: Која искуства желим да имам током овог живота? Како желим да растем? Како желим да дам свој допринос? Када се та питања поставе тачним редоследом, ова вежба вам може помоћи да откријете крајње циљеве који су вам заиста важни у животу. Пробајте и сами. Узмите комад папира и оловку. Поделите га на три дела. Питања напишите на врх сваког одељка. Подесите тајмер на 90 секунди по питању и записујте своје одговоре без цензуре, само пустите шта год дође и запишите на страницу, покушајте да увек држите оловку у покрету.

 

Формално образовање није пресудно за успех - Готово сви са којима разговарам кажу да их је образовање изневерило и да их школа није учила стварима које су им омогућиле да напредују у животу.

 

Научила их је само основним вештинама преживљавања – како да стекну диплому, нађу посао, зараде плату, буду сигурни. Током година интервјуисања успешних људи приметио сам пар истих људских способности изнова и изнова а то су: вештина интуиције, повезаност са другима у доношењу одлука за грађење бољег света, приступите измењеним стањима свести, односно ток који вас гура кроз максималну креативност, и можда најважнија вештина су „win-win“односи, односно живот без непријатеља. То мења динамику како живимо као људска бића.

 

Не будите конформиста - Људска бића желе да верују да су слободоумна, али заправо живимо у свету испуњеном правилима која нас ограничавају и одређују начин на који живимо. Када сте толико навикли да размишљате унутар оквира са правилима, другачије размишљање ће привући скептицизам и критику. Зато, не будите конформисти, видите даље од тога, јер тада можете почети да утичете на друге. Овај начин размишљања је заиста кључ за успех и испуњење.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија