Кућа Добрих Вести

Login

Нови термин Летње школе урбанизма од 1. до 3. јула

Оцените овај чланак
(2 гласова)

URBANIZAMSKOLADFDFDFDFDFНови термин за одржавање међународног научно-стручног скупа - 16. Летње школе урбанизма је од 1. до 3. јула 2020. године у Пролом бањи, саопштило је Удружење урбаниста Србије.

 

Тема 16. Летње школе урбанизма је "Будућност градова и урбанизма":

 

- Град и урбанизам у контексту светских перспектива и глобалних токова

- Утицај управљачког система (прописи, процедуре, институције) на уређење градских простора и развој урбанизма као дисциплине

- Инвестиционе мапе и процена вредности непокретности

- Практичне и теоријске реакције у српском граду и урбанизму на глобалне климатске промене и недостатак одговарајућих коректива у градској пракси (зелени урбанизам и архитектура, биоелектрична мобилност, биоклиматска енергетика, општа рециклажа…).

 

Рок за доставу назива рада са апстрактом на српском и енглеском (до 300 речи) је 28. мај, а рок за доставу текста рада је 8. јун 2020. године.

 

Скуп организују Удружење урбаниста Србије и Републички геодетски завод под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Инжењерске коморе Србије.

 

Извор: Е капија

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија