Кућа Добрих Вести

Login

Ресет самит 2020

Оцените овај чланак
(2 гласова)

resetsumittttttttRE-SET SUMIT 2020 у организацији Адриа Медиа Груп и у стратешком партнерству са Привредном комором Србије биће одржан онлајн у периоду од 16. до 27. новембра 2020. године.

 

“Да ли је ово прилика за ре-сет економије, образовања и здравства коју сада не смемо пропустити”? Овом важном темом бавиће се двонедељни дигитални серијал имајући у виду да глобалне тржишне промене траже нову генерацију економије, образовања и здравства, с циљем да се креира одржива будућност региона.

 

Доношењем нових глобалних политика за обнову у целом свету, „Зелени договор“ сада постаје реалност и неопходност за даљи раст. Стратешки приоритети, генератори економског одрживог раста, који су постављени у претходном периоду, сада су се убрзали, како на глобалном нивоу, тако и за Србију и Западни Балкан.

 

Истичући да је зелена транзиција, која суштински представља и модернизацију привреде, кључна у процесу евроинтеграција, као и да нам је свима потребан „зелени опоравак“, наши саговорници, експерти у својим областима, кроз двонедељни серијал текстова уочи Ре-сет сaмита истакли су, између осталог, да Зелена агенда за Западни Балкан, која је у складу са Европским зеленим договором, нуди начин како да се иде корак напред у зеленој транзицији, климатским променама, смањењу губитка биодиверзитета и политикама против претеране експлоатације ресурса и загађења.

 

Према њиховим речима, у економском смислу, многе европске компаније дошле су до закључка да није добро зависити од једног добављача, нарочито ако је он на другом крају света, већ да је потребно наћи алтернативу у непосредној близини, где свакако спада и Србија. Важно је да је Србија више укључена у европске процесе производње, јер представља изузетно интересантну дестинацију за улагања у Европи, ако не и најинтересантнију.

 

Све то прати и убрзана дигитализација, чији се точак неповратно захуктао. Иако дигитализација финансијских услуга није циљ сама по себи, већ служи да путем предности савремених технологија наша корисничка искуства или интерни пословни процеси у институцијама буду лакши, бржи и ефикаснији, она уноси суштинску цивилизацијску промену у све сфере живота.

 

Циљ првог дела Ре-сет самита посвећеног ЕКОНОМИЈИ јесте да истражимо да ли Србија и Западни Балкан сада имају прилику која не сме да се пропусти.

 

Свакодневно, пет дана почев од 16. па до 20. новембра, бавићемо се регионализацијом, зеленом економијом, иновацијама и локализацијом, дигиталитацијом и туризмом.

 

РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА- ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМИЈЕ РЕГИОНА: Јачање економије региона кроз инфраструктурну изградњу и предности ЊБ6 као јединствене инвестиционе дестинације?

 

ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА-ПОДИЗАЊЕ ВРЕДНОСТИ ТРЖИШТА СРБИЈЕ: Шта значи за Србију стављање у фокус политика ЕУ базираних на Зеленом договору? Које пореске промене може да очекује Србија, која је важан привредни партнер земљама ЕУ?

 

ПРИВРЕДНИ РАСТ-ИНОВАЦИЈА И ЛОКАЛИЗАЦИЈА: Које индустрије ће имати замах у наредном периоду? Потенцијали привреде након протеклог периода? Које су предности тржишта Србије за нове инвестиције?

 

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА – ТРАНСФОРМАЦИЈА ПРОИЗВОДА И ПРОЦЕСА: Шта дигитална агенда подразумева за привреду? Које иновације можемо очекивати у производима и процесима? Промене за крајњег корисника? Спремност за нови инвестициони циклус?

 

ТУРИЗАМ –ПОКРЕТАЧ ПРИВРЕДЕ ОД 2021: Потенцијали већ од зимске сезоне или од марта 2021? Кораци за опоравак једне од најперспективнијих грана у подизању вредности нашег тржишта?

 

Други део Ре-сет суммита који ће бити одржан 25. новембра бави се ОБРАЗОВАЊЕМ, а даће одговоре на реформске промене које нас очекују кроз нову генерацију образовања.

 

Трећи део Ре-сет суммита планиран је за 26. новембар, ЗДРАВСТВО, даће одговор на питање будућности здравства стављајући у фокус очување здравља људи.

 

Све претходно наведено представља финализацију која води до послеђњег дела Ре-сет суммита - ОДРЖИВА БУДУЋНОСТ 2021, који ће бити одржан 27. новембра.

 

Реч је о, сада већ традиционалном скупу који Адриа медиа Груп организује годинама уназад, те ће и ове године искористити прилику да позове заједницу да се активно укључи и да свој допринос у креирању праваца за одрживу будућност 2021.

 

Извор: Кућа добрих вести/Адриа Медиа Груп

 


Последњи пут измењено субота, 14 новембар 2020 21:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија