Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Belgrade Venture Forum

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bbbbbbБЕОГРАД – У хотелу Метропол Палас у Београду отворена је данас конференција Belgrade Venture Forum која има за циљ представљање предузетничких идеја и промовисање пословања у интернет предузетништву.


Овај догађај свечано је отворио министар привреде Жељко Сертић који је указао на то да у региону постоји огроман неискоришћени потенцијал за развој приватног сектора кроз финансирање на основу удела у капиталу предузећа, изјавио је данас министар привреде Жељко Сертић.


Сертић је рекао да је понуда финансијских средстава за мала и средња предузећа данас неповољна и заснива се махом на кредитима банака.


Финансијски инструменти засновани на уделу у капиталу су изузетно значајни за иновативна и брзорастућа предузећа, казао је министар.
Министар је нагласио и да је поменути Форум највећи те врсте у Србији и додао да ће на њему говорити око 60 инвеститора и стотине других учесника.


Шеф делегације Еу у Србији Мајлк Девенпорт рекао је да је Иновациони фонд у протеклих неколико година финансирао неколико пројеката у Србији који су на добром путу да постану успешне компаније. Девенпорт је додао да ЕУ интензивно ради са Владом Србије, те да је оваква врста сарадње веома битна када је реч о развоју малих и средњих компанија.


Др. Stephan Heieck, програмски директор немачког GIZ-а у Србији, осврнуо се на иновације и на позицију малих компанија тј. стартaпа у Србији. Оне данас чине битан фактор у пословању једне државе, а један овакав форум помаже нам да схватимо колики је заправо значајан фактор иностраног капитала у Србији, указао је он.

 

Belgrade Venture Forum трајаће до 7. новембра а више о самом догађају прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 05 новембар 2014 22:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија