Кућа Добрих Вести

Login

Почиње такмичење за најбољу технолошку иновацију у 2015. години

Оцените овај чланак
(2 гласова)

inovaaaaaБЕОГРАД - Почиње такмичење за најбољу технолошку иновацију 2015.

 

Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2015. је промовисање иновационог капацитета и предузетничке климе у Србији, као и помоћ потенцијалним и постојећим „higrh-tech“ предузетницима који су спремни и способни да сопствене идеје изнесу на тржиште.

 

Сви такмичари добијају и стручну помоћ у виду бесплатне едукације кроз тренинге и консалтинг, као и медијску промоцију, како током, тако и након такмичења.

 inovacijaaaaaa

 

Право учешћа имају само тимови са најмање три члана. На такмичењу могу учествовати сви грађани Србије, а иновације могу да буду у различитим категоријама - од иновативних решења за пласман једноставних производа, који се већ вековима праве на овим просторима, па до високих технологија, објавила је Привредна комора Србије.

 

Пријављивање такмичара обавља се у две фазе - регистрације учесника путем интернета до 06. 04. 2015. године до 20 сати, а затим се подносе „онлине“ пријаве са видео материјалом, у трајању од једног минута до 20. 04. 2015. године до 20 сати. Више информација на веб страни www.inovacije.org.

 

Након пријаве све тимове, односно њихове иновације очекује неколико елиминаторних рецензентских кругова, а затим и вишемесечна обука од априла до новембра, која се реализује кроз више дводневних и једнодневних тренинга у ПКС. После два полуфинална такмичења у новембру, шест тимова који уђу у финале представиће се 23. децембра стручном жирију „уживо“ на програму РТС-а. Према речима др Данице Мићановић, која је координатор такмичења у Привредној комори Србије и коморском систему, очекује се велики одзив иноватора јер им такмичење, поред новчане награде чији је почетни фонд пет милиона динара, пружа и медијску афирмацију што је велика подршка у имплементацији иновација у привреди. ПКС наставља сарадњу са учесницима и након такмичарске године и укључује их у привредне сусрете, изложбе, сајмове и промовише њихове иновације у привреди.

 

Организатори такмичења су Привредна комора Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Факултет техничких наука у Новом Саду и Завод за заштиту интелектуалне својине, а медијску подршку обезбеђује РТС.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 05 март 2015 20:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија