Кућа Добрих Вести

Login

Сајам грађевинарства од 15. до 19. априла

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajamБЕОГРАД - Сајам грађевинарства водећи је сајамски догађај у грађевинској индустрији у региону југоисточне Европе који ће се одржати од 15. до 19. априла на Београдском сајму.

 

 Под мотом „Градимо будућност заједно“ сајам ће бити место сусрета пословних људи из области грађевинске индустрије, али и прилика за посетиоце да искористе ексклузивне сајамске погодности и на једном месту сагледају свеобухватну понуду из домена грађевинарства.

 

Већ четири деценије манифестација је симбол професионалног приступа промоцији привреде и свих области грађевинске делатности као и њених учесника. Јак партнерски однос са дугогодишњим излагачима утврђен је уз креирање идеалног амбијента за премијерна представљања иновација и техничко-технолошких решења.

 

Посебну пажњу сајам ће, традиционално, усмерити на промоцију потенцијала и перспективе српског грађевинарства. Значају манифестације доприноси и чињеница да се овај догађај одржава непосредно поред највећег и најзначајнијег градилишта региона југоисточне Европе, “Београда на води“ и да је Београдски сајам својом фантастичном локацијом нераскидиво везан за пројекат од међународног значаја.

 

Један од основних комерцијалних циљева Сајма грађевинарства је да градњу, грађевинске материјале и пројекте учини доступнијим.

Сајамске акције и погодности су саставни део излагачког наступа. Учесници настоје да изађу у сусрет посетиоцима сајма и својим клијентима одобраваће ексклузивне сајамске погодности и попусте од 5 до 30 одсто на своје производе и услуге.

 

На сајму учествују излагачи, произвођачи и дристрибутери, из 25 земаља света и Србије.

 

Земље учеснице долазе из Италије, Аустрије, Немачке, Бугарске, Чешке, Шпаније, Швајцарске, Хрватске, БИХ, Словеније, Португалије, Турске, Холандије, Грчке, Румуније, Украјине, Белорусије...а по први пут на Сајму грађевинарства наступиће фирме са Кипра.

 

У оквиру сајма биће одржане националне изложбе Турске, Кине, Чешке, Мађарске и Хрватске.

 

У оквиру националних изложби посебно се представљају производи, услуге и сама предузећа одабраних земаља.

 

Искуства говоре да је то добра прилика да се на једном месту представи грађевинарство једне земље, тако да је из године у годину интересовање за овом формом наступа на сајму све веће.

 

Акција „Обојимо зелено“

 

Шесту годину за редом Сајам грађевинарства акцентоваће учеснике и излагаче чији производи задовољавају критеријуме енергетске ефикасности и одрживе изградње, ублажавају ефекте климатских промена, чувају ограничене енергетске ресурсе и за то поседују одговарајуће сертификате и потврде квалитета.

 

У сајамском водичу учесници акције „Обојимо зелено“ посебно су обележени, а штандови “зелених” излагача традиционално препознатљиво украшени зеленим балонима.

 

Сајам је организован тако да обезбеђује непосредне контакте заинтересованих излагача и посетилаца. Регистрација на Б2Б порталу сееббе.талкб2б.нет обезбеђује пословном посетиоцу (правном лицу) бесплатан улазак на Сајам и могућност да прегледа пословне профиле излагача и са њима пре Сајма заказује Б2Б састанке.

 

На сајму ће бити представљени највећи инвестициони пројекти који су шанса за домаће грађевинаре као што је проширење Аеродрома Никола Тесла.

 

Пројекат “Тесла град” компаније Аlliance BK Group - капитални архитектонски и урбанистички план за изградњу међународног пословног центра који концептом предвиђа и јединствени стамбени простор уз садржаје за забаву и шопинг.

 

Излагачки део манифестације и ове године употпуниће садржајан стручни пратећи програм који укључује бројне промоције, презентације, стручне скупове и предавања.

 

„Дани архитектуре“

 

Један од најатрактивнијих догађаја у оквиру пратећег програма је пројекат “Дани архитектуре” који укључује изложбу “Идеална кућа”.

 

Подједнако занимљив и професионалцима и широј јавности, овај пројекат је потрага за моделом породичне куће, уз сагледавање историјских промена у схватању појма „породичне куће” до данас.

 

Уз изложене пројектне радове аутори ће у оквиру изложбене поставке одржати и предавања са апострофирањем основних специфичности њихових пројектних решења и одлика савремене резиденцијалне архитектуре.

 

Национално удружење „Српске куће“ наставља традицију представљања народног градитељства на Сајму грађевинарства. У оквиру стручног пратећег програма, 15. априла 2015. године од 12 до 15 часова у малој конференцијској сали хале 4 одржаће се програм на тему “Српске куће – идеалне куће”, а посетиоци сајма биће у прилици и да се упознају са градитељском баштином И старима занатлијама, бачварима и тесарима који из Републике Српске долазе на сајам.

 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, биће активни учесник сајма.Теме које ће бити у фокусу представљања рада и резултата Министарства биће: Измене и допуне закона о планирању и изградњи; Енергетска ефикасност у зградарству; Планови изградње инфраструктурних пројеката; Беле и црне листе грађевинских предузећа и Подршка домаћој грађевинској индустрији.

 

Додела награда

 

Традиционалне награде "Нова визура" и "Посебно признање" биће додељен на Сајму грађевинарства за производе из пет робних група, а циљ им је подстицање излагања нових техничко-технолошких решења.

 

Додела признања биће одржана у суботу 18. априла.

 

Новина за посетиоце овогодишњег сајма је двојезично аудио обавештење у возилима на трамвајским и аутобуским линијама ГСП-а која пролазе поред Београдског сајма у оба смера и то у зони од два стајалишта. Аудио водич обавештаваће путнике и посетиоце Београдског сајма да се приближавају одредишту.

 

Свечано отварање манифестације је у среду 15. априла 2015. у Хали 4 Београдског сајма.

 

Сајам ће отворити проф. др Зорана Михајловић, потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Радно време манифестације од среде, 15. априла до суботе 18. априла 2015. године је од 10 до 19 часова, а у недељу, 19. априла од 10 до 17 часова.

 

Цена појединачне улазнице је 300 динара, а за групне посете 200 динара.

 

Паркинг је 100 динара по сату.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 април 2015 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија