Кућа Добрих Вести

Login

Социјална предузећа – шанса за самозапошљавање

Оцените овај чланак
(3 гласова)

SPnaslovvvvvБЕОГРАД - Привредна комора Србије (ПКС) организоваће сутра са почетком у 11 часова састанак са представницима социјалних предузећа, предузетника и другим особама заинтересованим за самозапошљавање.

 

Циљ састанка је да се чују мишљења, проблеми, примедбе, предлози из области социјалног предузетништва али и примери добре праксе с једне, и могућности за развој овог вида предузетништва с друге стране.

 

 

На скупу ће учествовати др Александар Грачанац, руководилац Центра за мала и средња привредна друштва ПКС, Ласло Чикош, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Јелена Васић, шеф Одсека за мере активне политике запошњавања Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марко Ђокић, заменик секретара Секретаријата за привреду Београда. На састанку ће бити приказан конкретан пример предлога сарадње у виду социјалне франшизе БИО ИДЕА и стварања платформе за онлајн продају производа и услуга социјалног предузетништва Србије – презентација Хало огласи доо.

 

Биро за социјално предузетништво Центра за мала и средња привредна друштва у сарадњи са другим организационим јединицама ПКС у наредном периоду организоваће активности које ће бити од користи теже запошљивим категоријама друштва да започну сопствени бизнис.

 

Догађај се организујеу Ресавској 15, сали 2.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 18 мај 2015 23:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија