Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о људским ресурсима у организацији Колор прес групе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hpljudiУ организацији Колор прес групе одржана је прва конфренција на тему људских ресурса у Србији.


ХРСрбија2015 је окупила велики број стручњака који су своје знање и искуство пренели публици. Конференцију је отворила Зорана Михајловић, потпредесдница Владе и министарка грађевинарства, а након ње су говориле Liselot Martunenko Agerild, заменица шефа мисије, Амбасада Шведске и Нариндер Чаухан, амбасадорка Индије.


Закључак конференције ХРСрбија2015 је да је и даље актуелан концепт кадровске службе која се искључуво бави персоналном администрацијом и да би требало да применимо нови концепт ХР парадигме, објавила је Колор прес група.


Такође, један од задатака савремених ХР менаџера је да не треба само да се баве људским ресурсима, него би требало и да познају конкретне процесе у компанијама у којима раде. Стефан Караџић из компаније Линкедин нам је говорио о томе колико примењујемо друштвене мреже у регрутацији кандидата и колико нам примена ових алата олакшава процесе регрутације. Након тога чули смо који су то трендови у људским ресурсима, који су нам то софтвери доступни и колико примена технологије чини ефикаснијим ХР процесе.


Мирна Коричан Лајтман је говорила о ангажованости запослених и који су бенефити ангажованих запослених за компанију. На панелу "Најбоље ХР праксе - Изазови Талент менаџмента" говорили су представнии лидерских компанија из региона. Представљали су своје програме развоја талената, али и дали одговор на питање "Да ли сви запослени треба да знају ко су одабрани таленти?".


Једна од актуелних тема је и ИТ индустрија у Србији. На конференцији је један панел био посвећен овој теми, где су Менаџери људских ресурса из водећих ИТ компанија говорили о темама развоја ИТ стручњака, како изабрати доброг програмера и лидера. За крај, било је речи о брендирању послодаваца за запошљавање, где су представници компаније Послови Инфостуд и њихове колеге из професије односа са јавношћу и људских ресурса говорили о томе како изградити добар бренд за запошљавање, како треба да изгледа оглас за посао, а један од закључака је био и тај да процес регрутације и селекције кандидата није само процес одабира него и канал комуникације са потенцијалним запосленима.


Учесници и гости су у кафе паузама односно на After Work Coctail журци уживали у Grand Black 'n Easy кафи, Минаква води, Хајникен пиву и Strongbow лидерима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 04 новембар 2015 19:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија