Кућа Добрих Вести

Login

Дан отворених врата за Грчку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

grckazastava3333БЕОГРАД - Грчка је један од највећих инвеститора у Србији. 

 

Укупна вредност инвестиција износи око 2,2 милијарде евра, које су реализоване у процесу приватизације, кроз гринфилд инвестиције и заједничка улагања, истакнуто јеу ПКС, на скупу српских и грчких привредника.

 

„Дан отворених врата за привредну сарадњу Србија-Грчка“ окупио је у ПКС представнике 60 компанија -  српских привредника и чланове Хеленског пословног удружења у Србији из сектора хотелијерства, прехране, обновљивих извора енергије и услуга. Привредници су размотрили могућности интензивирања билатералне привредне сарадње две земље. Разговарало се о Грчкој као привредном партнеру и условима за пословање на том тржишту након опоравка земље од економске кризе, потенцијалу за будућу привредну сарадњу.

 

Како је истакнуто, највећи број инвестиција је остварен у периоду пре економске кризе, до 2008. године и то у банкарском сектору.  Грчка  је била и остала један од водећих партнера Србије и у спољно-трговинској размени. Робна размена у протеклих неколико година је у благом паду, који заједничким радом можемо унапредити и подићи на виши ниво, оценили су учесници скупа. У 2015. години укупна робна размена Србије и Грчке износила је  392,53 милиона долара.

 

 „Дан отворених врата за привредну сарадњу Србија-Грчка“  један је у низу догађаја који ће Привредна комора Србије уз подршку Економског одељења Амбасаде Грчке у Београду организовати у наредном периоду у циљу  унапређења економских веза две пријатељске земље, саопштено је из ПКС.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2016 20:24
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија