Кућа Добрих Вести

Login

Интензивнија сарадња ПКС и Универзитета Модул из Беча

Оцените овај чланак
(1 Глас)

modulllllБЕОГРАД - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и генерални директор Универзитета Модул из Беча Кристиан Хофман , потписали су данас Меморандум о разумевању са циљем промоције и унапређења сарадње две институције, преноса и размене искуства у развијању и функционисању универзитета.


Намера је да заједнички радимо на развоју пословне академије Привредне коморе, јер Модул универзитет има знање и искуство у томе како се од пословне академије долази до истраживачког центра и универзитета, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС, након потписивања Меморандума. План је да се, у сарадњи са Модул универзитетом, унапреди рад Центра за едукацију ПКС кроз неформално стручно образовање и различите програме.

 

„Настојаћемо да развијамо и даље сарадњу, ако проценимо да има интереса за отварање факултета у оквиру ПКС или неке сличне институције чији би оснивач била комора“, навео је председник ПКС.


Пројекти универзитета и пословних академија, по речима Чадежа, јесу успешни када их оснива привреда и компаније. Подсећа да су разговори са представницима универзитета Модул, почели пре неколико месеци у Бечу, а данас се практично настављају са конкретним планирањем у којим сегментима даље и како сарађивати.


Кристиан Хофман, генерални директор Универзитета Модул из Беча, рекао је да је тај универзитет међу водећим приватним образовним институцијама у Аустрији који је оснивала Привредна комора Беча и има развијен систем пружања услуга у образовању.


Има дугу традицију у образовању кадрова из области туризма и угоститељства, а од 2007. године подручја рада су проширена и на међународни менаџмент, технологије нових медија, јавну управу и одрживи развој. Наставне програме одобрио је Аустријски акредитациони савет.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 август 2016 22:31
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија