Кућа Добрих Вести

Login

Други конгрес „Serbian visions“ почиње сутра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

serbianvisionsБЕОГРАД - Немачко-српска привредна комора и Привредна комора Србије организују „Serbian visions“ највећи мултиконгрес у Србији који ће окупити 60 невладиних организација и других стручних организација.


На свечаном отварању вечерас у 20 часова присутнима ће се обратити председник ПКС Марко Чадеж и директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап.


„Конгрес „Serbian visions“ представља специфичан концепт окупљања представника невладиних организација, стручних асоцијација, института, удружења и привреде, ради повезивања и умрежавања у атрактивном пословном простору, са циљем јачања улоге цивилног друштва у земљи и стварање повољнијег привредног амбијента. Викенд догађај обухвата 60 двочасовних манифестација – предавања, радионица, пројекција филмова, презентација, дискусија, округлих столова о људским правима, економији, образовању, култури, здрављу, заштити животне средине, европским интеграцијама, безбедности, иновацијама, као и осталим сегментима који чине визију боље Србије.


Улаз за посетиоце је бесплатан. Очекује се око 4000 посетилаца.


Потенцијали франшизног пословања


У циљу едукације пословне јавности и свих заинтересованих за франшизно пословање, Привредна комора Србије организује у оквиру конгреса семинар о предностима и потенцијалима франшизног пословања.


Учесници семинара ће бити упознати са свим аспектима франшизе у циљу препознавања франшизе као једног од главних кључева за успех у предузетништву, начинима остваривања франшизе у Србији. Све о томе како функционише франшизинг, како франшизинг делује у модерним пословним структурама, зашто франшизинг јесте један од праваца економског развоја Србије, сигурност франшизинга на тржишту у економској кризи, могућности за проширење пословања код привредних друштава кроз франшизу, како креирати франшизни концепт, како се правно регулише франшизинг у Србији и у свету, шта је Србији потребно за развој франшизинга.


Семинар је намењен свима који желе да сазнају више о овом виду пословања, студентима, незапосленима, предузетницима који су заинтересовани за нова улагања или започињу своје пословање, предузетницима који желе да прошире и трансформишу своје пословање, правним лицима која су заинтересована за раст и развој свог пословања путем франшизе, институцијама које су франшизно пословање препознале као јак агрегат запошљавања - консултантима у малом предузетништву, банкама које прате трендове у предузетништву и прилагођавају се потребама својих клијената.


Говорници на семинару су Марица Видановић из Привредне коморе Србије и Игор Богојевић, Profit System Adriatic.

 

"Образовање по мери привреде - дуални систем”

 

У оквиру мултиконгреса Центар за дуално образовање организује округли сто на тему ,,Образовање по мери привреде - дуални систем”.


Округли сто почиње у 12 чаосова, а говорници су Габријела Грујић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Оливер Херлен, Немачко-српска привредна комора, Деса Дамљановић, компанија Сименс Србија, Драган Јанковић, Електронски факултет у Нишу.


Округли сто ће окупити бројне стручњаке из ове области, креаторе образовних политика, и биће прилика да се учесницима омогући увид у искуства у развоју стручног образовања, посебно у земљама у окружењу које већ успешно примењују дуални систем образовања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 новембар 2016 19:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија