Кућа Добрих Вести

Login

Почетак реализације пројекта „Азбука за извоз“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rarerie454545БЕОГРАД - Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд, у сарадњи са Градом Београдом и Развојном агенцијом Србије, организовала је конференцију поводом почетка реализације обука за први извоз. Обуке се реализују у оквиру пројекта „Азбука за извоз“, који спроводи Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд, уз финансијку подршку Развојне агенције Србије.

 

Циљ пројекта је стварање услова за интернационализацију пословања ММСПП на нивоу региона Београд, а специфични циљеви пројекта су подршка унапређењу извозних перформанси ММСПП у региону Београда,обезбеђивање предуслова за развој стратегије извоза и умрежавање ММСПП са релевантним институцијама.

 

У име РАРЕИ Београд, предузетницима се обратила директор Снежана Радиновић, која је поздравила све учеснике и присутне, а затим истакла да је пројекат резултат стратешког опредељења Града Београда да пружи снажну подршку развоју привреде региона и повећању извозног потенцијала београдских привредника. Пројектне активности допринеће повећању броја предузећа која извозе, расту продаје и профита ММСПП, расту запослености, бољем стратешком позиционирању ММСПП на међународном тржишту, као и повећању конкурентости, истакла је директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.

 

Предузетницима се обратила и Маја Бајагић, подсекретар Секретаријата за привреду Града Београда која је истакла да Сектератијат за привреду, кроз разне програме, пружа подршку сектору ММСПП, као и регистрованим пољопривредним газдинствима. Град Београд је , заједно са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције „Београд”, организовао радионице „Знањем до циља”, које подстичу запошљавање и самозапошљавање- истакла је Маја Бајагић. Такође, према њеним речима, Град Београд је и ове године расписао два конкурса за развој микро и малог предузетништва, за шта је опредељено 20 милиона динара за куповину основне опреме или машина, као и до милион динара бесповратне помоћи по сваком предузетнику, уз услов запошљења једног лица са листе Националне службе за запошљавање, навела је Бајагићева.

 

У пројекту учествује шеснаест компанија које имају извозни производ и до сада нису извозиле.

 

Извор: РАРЕИ/Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 12 март 2018 12:49

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија