Кућа Добрих Вести

Login

Јесењи „Lilly“ Фестивал здравља

Оцените овај чланак
(5 гласова)

dommmmБЕОГРАД - Јесењи Lilly (Лили) фестивал здравља – исхране, дијететике, велнеса, алтернативне медицине, здравствене и козметичке неге, биће одржан данас и сутра у Дому омладине.

На манифестацији ће учествовати домови здравља, приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, етно села, сви они који се баве здравом исхраном, званичном и алтернативном медицином....
Јавности ће се на четири нивоа у Дому омладине представити више од 70 излагача, предавања обухватају више од 60 тема везаних за здравље и здрав живот, док ће у програмима на бини учествовати више од 1.500 људи.
Улаз на фестивал је бесплатан захваљујући спонзорима, Здравственој установи Апотека „ „Lilly drogeria” и компанијама „Имлек“, „Actavis” и „Cryo-save”.

Бесплатни здравствени прегледи

Заинтересовани грађани моћи ће да обиђу штандове излагача и посаветују се са њима о одржавању добре форме, здравственог стања и лепоте. На неколико штандова биће организовани бесплатни прегледи за грађане, општег здравственог стања, мерење нивоа шећера у крви и притиска, вида, боди мас индекс..
На самом улазу на фестивал, налазиће се штанд студената медицине на којем ће посетиоци моћи да преузму брошуру у којој ће им медицинари на разним пунктовима уписивати измирене анализе, па ће им стручњаци на крају провере здравственог стања рећи које факторе ризика по здравље имају и упутиће их коме морају даље да се обрате за помоћ.

Моја кравица - дечији кутак

Занимљив ће бити и „Моја кравица дечији кутак“, где ће малишани моћи да цртају и учествују у радионицама, а вредне награде за дечаке и девојчице припремио је „Имлек“. Овде ће бити представљен и међународни пројекат „Болница за медведиће“ па ће малишани моћи да донесу своје омиљене играчке на „прегледе“, да разговарају са медицинарима и студентима и разбију страх од „белих мантила“.
Осми јесењи Lilly фестивал здравља садржајима ће највише бити посвећен борби против кардиоваскуларних обољења, поводом обележавања предстојећег Светског дана срца, као и важности доброг менталног здравља, јер ће већ наредног месеца бити одржан Светски дан менталног здравља. Због тога ће велики значај имати стручна конференција на фестивалу „Корак за срце“ где ће дискутовати о факторима ризика и лечењу срчаних обољења.
Очекује се да фестивал посети више од 20.000 грађана.
У оквиру фестивала здравља биће одржано неколико трибина које ће водити представници медија, а сваких пола сата на бини ће се смењивати програми вежбања намењени свим узрастима, учествоваће велики број дечијих спортских клубова, биће приказане масаже, дружења малишана док ће у посебној сали бити одржавана предавања најеминентнијих стручњака из области медицине, спорта, релаксације, неге.
Заинтересовани ће бити у прилици и да подрже програм за трансплатацију потписивањем донорских картица.
Покровитељи фестивала су најугледније институције у земљи, Министарство здравља, Секретаријат за здравство града Београда, Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Лекарска комора Србије, Црвени крст Србије, Дом здравља „Стари град“, Олимпијски комитет и Спортски савез Србије.
Фестивал ће оба дана викенда почињати у 10 сати, и трајаће до 20 часова.
Више о програму можете прочитати ОВДЕ.

                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 21 септембар 2013 15:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија