Кућа Добрих Вести

Login

Звездара обележава светски Дан здравља

Оцените овај чланак
(4 гласова)

zdravljeБЕОГРАД - Под слоганом „Здрава храна“, Градска општина Звездара са својим партнерима и обележиле су данас Светски дан здравља манифестацијом која ће се одржати у СЦ „Олимп”.


Ту су Спортски центар „Олимп“, здравствене установе са Звездаре: Дом здравља, КБЦ „Звездара“ и Градски завод за плућне болести и туберкулозу, уз учешће средњих школа и бројних удружења и НВО.


На манифестацији су учествовали Градски завод за хитну медицинску помоћ са лекарима и екипом, Градски завод за јавно здравље, Асоцијација „Жена плус“, као и Медицинска, Зуботехничка и Фармацеутско-физиотерапеутска школа, a први пут ове године и новоотворени приватни Дом здравља „Медигруп“.


Светски дан здравља је 7. април, дан оснивања Светске здравствене организације. Тема Дана здравља 2015 је безбедност хране, прилика да се упозоре владе, произвођачи, добављачи и јавност на значај безбедности хране - где свако може дати допринос да храна буде безбедна за јело.


На Олимпу 5. априла грађани су имали прилику да измере шећер у крви, крвни притисак, ЕКГ, спирометрију, да добију савет лекара и нутриционисте о здравој исхрани, да добију савете дерматолога, као и да прецизно измере висину и тежину.


Поред бесплатних здравствених прегледа, посетиоци СЦ „Олимп” су могли да уживају у разним активностима у циљу промоције здравих стилова живота.Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 05 април 2015 11:50
Кристина Глигоровић

Студент је четврте године на Филолошком факултету у Београду, смер Руски језик, књижевност и култура. Била је у тиму за развојне праксе највеће студентске организације на свету АIESEC, налазила је праксе студентима из иностранства у Србији, упоредо је волонтирала у Дому за незбринуту децу "Јован Јовановић Змај". Водила је хуманитарни пројекат ACTiviraj se у оквиру АIESEC-а који је посвећен социјалној инклузији. Организовала је хуманитарне догађаје са више од 200 деце учесника из домова за незбринуту децу и основних школа, који су били медијски пропраћени и спонзорисани и које су потпомогли и београдски превозници, плесни центри, дечји центри...
Велики је филантроп и борац за права и укључивање маргинализованих припадника друштва у све сфере живота и рада. Заљубљеник је у разне језике, књижевности и културе, јер писана реч нас чува од заборава! Тренира модерни плес.
Разлога за придруживање пројекту ",Кућа добрих вести" је много, а један је и промовисање младих талената који су били или јесу део AIESEC-a, кao и свих других младих талената. Као филолога интересује је и укључивање у израду енглеске верзије сајта, а касније и руске верзије. Жели да се за добре људе и добра дела чује, како би сви знали да хероји шетају међу нама! А које место је боље за то од "Куће ДОБРИХ вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија