Кућа Добрих Вести

Login

Највећи скуп блогера у региону

Оцените овај чланак
(2 гласова)

blog-hotel-slika-uvodnaСТАРА ПЛАНИНА - Регионална конференција посвећена блогу и блогерима – "Блогоманија" одржаће се од 7. до 9. децембра у хотелу "Фалкенштајнер" (Falkensteiner) на Старој планини. Блогоманија ће окупити најпопуларније блогере из читавог региона, као и велики број посетилаца који прате и поштују њихов рад или тек желе да ступе у блогерске воде.

До сада се пријавило више од 500 учесника и интересовање расте сваки дан. Међу пријављенима су се нашли представници великих компанија и многа позната имена регионалне интернет заједнице, најавили су за "Кућу добрих вести" организатори.

 

О утицају блогова

Тема прве Блогоманије је утицај блогова и друштвених мрежа на друштвени и политички живот у Србији и региону. Програм укључује динамичне панел дискусије, кратка и ефикасна предавања и радионице.

У дискусијама ће говорити више од педесет предавача о стању у блогосфери, перспективама блоговања и другим популарним темама везаним за блогове.

Посетиоци конференције ће научити како да поставе и одржавају блог, како да пишу тако да их посетиоци радо и често читају, као и како да зараде од блога.

blog

“Недељу дана пре почетка скупа хотел “Фалкенштајнер" је засут резервацијама. Морали бисмо да дозидамо још један хотел да бисмо сместили све заинтесесоване”, каже за наш портал директор конференције Зоран Торбица.

Комуникација блогера, компанија и државе

Организатори истичу да је циљ Блогоманије успостављање комуникације између регионалне заједнице блогера, компанија и државе, као и дијалога између on-line и оff-line медија. Идеја је да се на једном месту окупе сви садашњи и будући блогери како би разменили и стекли нова сазнања о овом све моћнијем медијском каналу. Крајњи циљ Блогоманије је да се блог прикаже као снажно средство информисања, критике, контроле и јавне расправе.

Нису заборављене ни паузе за разговор и провод. Прве вечери госте ће дочекати "Кафанизација", а у суботу вече посетиоце ће забављати Београдски акустични оркестар.

Пријављивање је бесплатно до самог почетка конференције. Програм, списак учесника и остале информације налазе се на страници www.bkiginabuha,me

Да би се додатно подстакла интеракција на сајту је могуће поставити питање неком од предавача, а након конференције ће бити постављен you tube снимак са одговорима.

Учесници и организатори имају велика очекивања од прве Блогоманије, а њихова еуфорија је додатно оправдана, како бројем пријављених, тако и бројем реномираних предавача који су пристали да своја знања из блогосфере поделе се окупљенима на конференцији.

blog-Ucesnici

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2012 08:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија