A+ A A-

На виртуелном сајму 117.000 људи потражило посао

Оцените овај чланак
(2 гласова)

uvodnaБЕОГРАД, САРАЈЕВО, ЗАГРЕБ - На трећем регионалном онлајн (online) сајму запошљавања и образовања – “Виртуални дан каријера и знања” појавило се 117.000 људи који траже посао и 40 излагача – послодаваца, изјавила је за “Кућу добрих вести” Елена Ердељановић, задужена за односе са јавношћу (ПР) компаније “Инфостуд”.

Према њеним речима понуђено је више од 200 радних позиција и едукативних програма.,  а више детаља о структури радне снаге (пол, старост), њиховом степену образовања као и закљученим пословима „Инфостуд“ ће имати наредних дана када се сумирају и подаци који стигну из Босне и Херцеговине и Хрватске, који су учествовали у овом заједничком онлајн пројекту.

Ердељановић се сложила са нашом констатацијом да је заиста реч о импресивном броју људи који је потражио посао путем интернета.

 

Заједничким снагама до повећања запослености у региону

 

Овај сајам трајао је од 10. до 17. октобра 2012. године. Већ традиционално, сајам су заједничким снагама организовали компанија “Инфостуд” и регионални портали за запошљавање и регрутацију posao.ba из Босне и Херцеговине, као и moj-posao.net из Хрватске.

Само неки од учесника на трећем “Виртуалном дану каријера и знања” биле су компаније: Japan Tobacco International, Mozzart, Telenor, IT Academy, Philip Morris International, Drey, Smith Micro Software, First Beat Media, Radio S, Zdravlje Actavis, Ernst & Young, и многе друге.

 

Обилазак сајамских штандова “из фотеље”

 

Виртуални дан каријера и знања одржан је на адреси dankarijera.com на којој је био постављен 3Д виртуелни изложбени простор, са могућношћу интерактивне комуникације између посетилаца и послодаваца и едукативних установа - излагача на сајму.

Посетиоцима овог јединственог сајма запошљавања и едукације, једна од предности била је могућност обилажења штандова “из фотеље”. Они су могли једноставно и брзо да прегледају понуду отворених радних позиција излагача, пријавити се и путем чета (chat) разговарати са водећим људима из компанија и едукативних установа.

И послодавци су могли да дођу до квалитетних радника, јер сајам није подразумевао физичко присуство, па су могли да се пријаве и они који немају прилике, или времена да посећују стандардне сајмове.

Претходна два виртуална сајма запошљавања посетило је укупно више од 255.000 људи, док је само на претходном онлајн сајму посетиоцима понуђено преко 250 слободних радних места.

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани