A+ A A-

Дан безбедног интернета

Оцените овај чланак
(3 гласова)

NetworkkkkkБЕОГРАД -  Министарство просвете, науке и технолошког развоја, поводом 10. фебруара, Међународног дана безбедног интернета, сутра ће представити кампању ''Прво размисли'' и организовати трибину ''Сексуално експлицитни селфији малолетних особа: одговор државних институција''.


Циљ кампање ''Прво размисли'' је информисање младих о безбедном и одговорном понашању на друштвеним мрежама и њихово усмеравање да се информишу и едукују о дигиталним садржајима које користе.


Како је наведено у саопштењу Министарства, то ће бити прилика да се сазна на који начин су амбасадори УНИЦЕФ-а Новак Ђоковић, Ана Ивановић и Александар Ђорђевић, као и аутомобилиста Душан Борковић и блогер Борис Триван подржали и узели активно учешће у оквиру #Прво размисли кампање.


Пре почетка трибине ''Сексуално експлицитни селфији малолетних особа: одговор државних институција'''' говориће начелник Одељења за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије Саша Живановић, саветник министра просвете, науке и технолошког развоја Милован Шуваков и државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
На трибини коју организује Министарство у сарадњи са Фондом Б92 учествоваће посебни тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић, шеф одсека за електронски криминал у МУП-у СрбијеВладимир Урошевић, координаторка Јединице за превенцију насиља Министарства просвете Биљана Лајовић, технички директор Центра за безбедни интернет Иван Јелић и представници основних и средњих школа, наставници, ученици и родитељи.


Наставак пројекта „Зауставимо дигитално насиље“


Кампању "Прво размисли'' представиће поред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ и Теленор.
На конференцији ће бити представљен и план за наставак сарадње у оквиру пројекта ''Зауставимо дигитално насиље'''', говориће државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Снежана Марковић, генерални директор Теленора Србија Уве Фредхајм и директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен Ло.


Пројекат ''Зауставимо дигитално насиље'' спроводи се од 2012. године, а фокусиран је на оснаживање свих учесника школског живота да спрече дигитално насиље, да доследно и адекватно реагују када се оно појави.


Министарство је позвало све школе у Србији да се укључе у обележавање Дана безбедног интернета како би се скренула пажња не само на тај проблем већ и на начине превенције дигиталног насиља и смањење злоупотребе савремених технологија.


Школе ће, између осталог, организовати представе са том тематиком, наставници ће са ученицима организовати трибине за ђаке и родитеље, ученици ће правити лифлете са важним информацијама и делити их у школи и ван ње, одељења заједничке постере, а ученици су позвани да на своје профиле на друштвеним мрежама постављају поруке у духу кампање и да посете сајт Кликни безбедно.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 фебруар 2015 21:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани