Кућа Добрих Вести

Login

Урадимо већ данас нешто за боље сутра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

krugdivcibarerere"Свет о коме сањамо је онај у коме свака млада особа испуњава своје потенцијале и живи будућност какву заслужује и није обележена својом прошлошћу”, истичу оснивачи удружења “Мој круг”, првог и јединог удружења младих који су одрасли без родитељског старања у Источној Европи.


Оснивачи овог јединственог удружења и представници партнерских организација передставиће на завршној конференцији пројекта „Млади који напуштају заштиту као подршка деци и младима у систему алтернативне бриге“ резултате првих 6 месеци рада, као и своје циљеве и будуће планове, са жељом да се брига о младима, посебно из рањивих група, када су на почетку самосталног живота, стави у фокус друштвене бриге, јер квалитетна подршка у овој фази живота за све младе је од изузетног значаја.

 

                                            Uradimonesto

 

Конференција ће се одржати у четвртак, 04.10, са почетком у 18 часова, у Дому омладине Београда. Поред оснивача удружења “Мој круг”, на конференцији ће учествовати представници организација FICE Србија и СОС Дечија села Србија, Центра за породични смештај и усвојење Београд, Центра за заштиту одојчади, деце и омладине и Завода за васпитање деце и омладине Београд.


Пројекат „Млади који напуштају заштиту као подршка деци и младима у систему алтернативне бриге“ спровели су FICE  Србија и СОС Дечија села Србија, са циљем подршке младима који излазе из система алтернативне бриге. Један од резултата пројекта је и оснивање и рад удружења “Мој круг”.


Удружење “Мој круг”, као прво и једино удружење младих који су одрасли без родитељског старања у Србији, залаже се за подршку младима, посебно онима који напуштају систем алтернативе заштите, промену слике о младима из система алтернативне заштите, освешћивање друштва, развој вештина за почетак самосталног живота и промовисање здравих животних стилова.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 04 октобар 2018 15:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија