Кућа Добрих Вести

Login

Адлигат на сајму књига

Оцените овај чланак
(4 гласова)

adligattttzuzuzuzuБЕОГРАД -  Позивамо вас да последњег дана сајма посетите штанд Адлигата и закорачите бар први корак у његове Музеје - књиге и путовања и српске књижевности . Пустите корак и завирите у царство књига, других цивилизација, култура и народа.

 

На штанду Адлигата, КОЈИ СЕ НАЛАЗИ У ХАЛИ 4 Београдског сајма (у коју се улази из централне хале 1, на средини), сигурно ћете затећи бар неког од наших угледних писаца, као и издавача, којих је на десетине посетило Адлигат током трајања 63. Међународног сајма књига.

 

 

Ја сам, рецимо, јуче затекла Ршума (Љубивоје Ршумовић).Седео је и причао са другим гостима сајма, вероватно о култури и њеној борби да опстане у Србији.

 

 

У оснивачком одбору Адлигата налазе се важне личности из културе свих политичких схватања. Међу педесетак имена ту су Милован Данојлић, Перо Зубац, Срба Игњатовић, Миодраг Павловић (који су оставили своје легате), Невенка Тадић, Љубивоје Ршумовић, Филип Давид, Љубомир Симовић, Матија Бећковић, Иво Тартаља…

 

 

Ко је дошао до штанда Адлигата могао је да види неке од њих, поприча са њима, или да добије њихов потпис. Потпис за понос, за чување, за баштину, за показивање унуцима и будућим нараштајима.

 

 

„Види сине, Ршум ми потписао књигу. Знаш ли ко је он био и шта је говорио“? Говорио је „писање је један мађионичарски посао. Та магија и игра речи, која ме је у детињству обузела и очарала, заувек траје у мени“. Говорио је: „Људи више не живе у бризи, ко нема у глави, има у књизи“.

 

 

И заиста, знаш и ти драги читаоче да свачега има у књизи – твојих истина, туђих истина, заблуда, веровања, знања, маштања, надања...Све што чини и тка наш живот.

 

 

Виктор Лазић, млади тридесеттроогодишњак, главни носилац овог пројекта – ТО ЗНА! Он има жељу да направи снажну и разгранату културну институцију, да направи највећи културни центар на Балкану. А стварна његова истина је да му томе баш добро иде. Сакупио је до сада више од милион књига.

 

Ти можеш да његовој истини придружиш неку своју - дођи на штанд Адлигата и поклони му пажњу а што да не, можда и неку своју књигу! Што је још лепше, то можеш учинити и после сајма, када посетиш Музеје Адлигата у улици Јосипа Славенског, а на Бањици, па да видиш када из њих изађеш, бићеш сигурно богатији и срећнији човек, да наш Београд и Србија то имају.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 15:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија