Кућа Добрих Вести

Login

Инфо дан о програму Креативна Европа на Чукарици

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kreativnaevopraaaaaДеск Креативна Европа Србија у сарадњи са Галеријом 73 и Центром за урбани развој организује инфо дан о програму Креативна Европа у петак 1. фебруара у 12 часова у простору Галерије 73 (Пожешка 83a, Чукарица, Београд).

 

Позив је упућен представницима установа и организација у култури да искористе прилику да сазнају више о смерницама актуелних конкурсних позива, као и оних који ће бити расписивани током године: приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму. Догађај је прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Србије за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.

 

Такође, представници Центра за урбани развој ће представити искуства учешћа у програму Креативна Европа и резултате пројеката „Дигитални наративи малих историјских места“ и „Heritage Hubs”.

 

Догађај је отворен за све заинтересоване, a до 30. јануара у подне треба да пријавите за учешће слањем пријаве (име и презиме, име установе/организације) на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Програм догађаја:

 

12.00 – 12.45 Представљање програма Креативна Европа,

                       Димитрије Тадић и Милан Ђорђевић, Деск Креативна Европа Србија

12.45 – 12.55 Пауза

12.55 – 13.40 Представљање пројеката „Дигитални наративи малих историјских места“ и „Heritage Hubs”, Раде Милић и Александра Николић, Центар за урбани развој

 

13.40 – 14.00 Питања и дискусија

 

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Програмом се такође подржавају иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.

 

Извор: Кућа добрих вести/Kreativnaevropa.rs


Последњи пут измењено уторак, 22 јануар 2019 22:45

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија