Кућа Добрих Вести

Login

"Жене које су изградиле Србију"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

yeeneizgradnjaaaaaaaКоординационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, Делегација ЕУ у Србији и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) уз подршку Амбасаде Француске у Београду представиће медијима 8. марта са почетком у 13 сати у Холу Основне школе Краљ Петар Први (Краља Петра бр. 7) почетак кампање "Жене које су изградиле Србију".

 

Међународни дан жена, који се обележава 8. марта сваке године, представља дан борбе за економску, политичку и друштвену равноправност жена. Као и сваке године, Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, UN Women, прикључује се обележавању овог важног датума у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” који финансира Европска унија.

 

Овогодишњи Међународни дан жена – 8. март ставља у фокус и слави жене које су изградиле Србију. На пет здања у Београду иза којих стоје жене архитекте биће постављени QR кодови уз помоћ којих ће пролазници преко својих мобилних телефона моћи да очитају, односно сазнају информације о самој згради као и о архитектињи која их је пројектовала.

 

Кампања ће бити покренута у Основној школи Краљ Петар Први коју је пројектовала прва жена архитекта у Србији – Јелисавета Начић.

 

У склопу свечаног почетка кампање медијима ће се обратити: Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србијe, Сем Фабрици, Шеф Делегације Европске уније у Србији, Фредерик Мондолини, Амбасадор Француске у Србији, Трејси Галагер, Заменица Амбасадора Велике Британије у Србији.

 

На крају догађаја, медијима и гостима ће бити подељена мапа са свим зградама које имају QР код и биће објављени сви детаљи бесплатне шетње-обиласка тих здања уз стручно вођење које је заказано за недељу, 10. март.  

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 март 2019 15:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија