Кућа Добрих Вести

Login

„Љубичевске коњичке игре“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

viseboj„Љубичевске коњичке игре“ одржаће се ове године од 30. августа до 1. септембра.

 

На програму су галопске и касачке трке, прескакање препона и даљинско јахање, док ће се пожаревачки коњаници надметати у најатрактивнијој дисциплини – љубичевском вишебоју.

 

Наградни фонд за најбоље јахаче износи 8,1 милион динара, што је највећи фонд не само у земљи, већ и у окружењу.

 

Победнику љубичевског вишебоја следују победнички плашт и сабља и новчана награда од 625.000 динара. Најскупље трке биће галопска „Љубичево“ и касачка „Кнез Михаило“. За њих је ове године издвојено два милиона, односно 800.000 динара, од чега ће победницима припасти половина ових сума.

 

Председник Скупштине града Пожаеревца Бојан Илић изјавио је да су „Љубичевске коњичке игре“ одавно прерасле локални значај.

                                              ljubicevoigre

 

Конференцији је присуствовао и Марко Миленковић, троструки љубичевски витез, који ће се и ове године борити за рекордну, четврту титулу, у јединственом љубичевском вишебоју.

 

„За победу су битни максимални рад, труд, воља и концентрација, али и добар и поуздан коњ. Надам се да ћу на свом верном Невалу успети да победим и овог пута“, поручио је Марко.

 

У име спонзора, новинарима се обратила директорка маркетинга „Апатинске пиваре“, Оливера Никодијевић. Она је истакла да је ово већ трећа година њихове успешне сарадње са домаћинима ЉКИ, за коју се нада да ће се наставити и убудуће.

 

Oвогодишње Љубичевске коњичке игре биће посвећене Пожаревљанину Михаилу Андрејевићу Андрејки. Човеку који је донео прву фудбалску лопту у свој град. Историчар Мирољуб Манојловић, сећа се његовог говора са обележавања педесетогодишњице фудбалског клуба "Млади радник" 1976. године.

 

У Градској галерији савремене уметности у Пожаревцу отворена је изложба "Један излог, једна слика", коју су сликари Браничевског округа посветили коњима, поводом предстојећих Лјубичевских коњичких игара. Изложбену поставку чини 40 експоната, чији су аутори чланови седам удружења ликовних стваралаца из Пожаревца, Костолца и Жагубице.

 

Изложба је употпуњена ручним радовима Кола српских сестара "Босиљка Боса Павловић" из Пожаревца.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 август 2019 21:01
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија