Кућа Добрих Вести

Login

Изложба: Љубав је љубав: Радост венчања за све

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zanpolgotjejjejejeУлазнице за европску премијеру изложбе Љубав је љубав: радост венчања за све Жан Пол Готје, која ће бити отворена 21. новембра у Музеју савремене уметности у Београду, од данас се могу наћи у продаји.

 

Сви заинтересовани посетиоци улазницу за изложбу француског модног дизајнера, по цени од 600 динара, од данас могу купити путем интернета сервиса за продају карата Tickets.rs ли на благајни Музеја савремена уметности у Београду. Улазнице ће се продавати по временским интервалима (слотовима) у складу са званичним епидемиолошким мера, које је прописала Владе Републике Србије.

 

Изложба Љубав је љубав: радост венчања за све Жан Пол Готје, са укупно 38 венчаница високе моде креираних у периоду од 1990. до 2020, настаје као финале чувене изложбе „Модни свет Жан Пол Готјеа: од тротоара до модне писте која је у 12 градова света привукла више од два милиона посетилаца, обарајући рекорде модних изложби. Посебан ексклузивитет београдске поставке је светска премијера чак осам венчаница које раније нису биле део изложбе. Укупан буџет изложбе је 55.000 евра уз додатне трошкове промоције, а биће реализована уз великодушну подршку бројних партнера и спонзора: Влада Републике Србије, Делегација Европске уније у Србији, Амбасада Канаде у Србији, Француски институт у Србији, Народно позориште у Београду, компанија Галеника а.д. Београд, организација Свака лименка се рачуна.

 

Разумевање и подршка компаније Галеника а.д. Београд, која је у улози главног Премијум спонзора манифестације, од изузетног је значаја за реализацију овог пројекта.

 

„Изложба Љубав је љубав представља јединствен, интернационални културни догађај у Србији, и веома смо поносни што је Галеника део овако значајног пројекта. На основу квалитета производа наше компаније и поверења које потрошачи имају у њих, Галеника представља прави „лове бренд“ Србије. То је један од разлога због којих смо се одлучили за подршку Музеју савремене уметности у Београду. Живимо у времену када љубав, одговорност и подршка имају изразито велики значај. Наша друштвена одговорност, као део одрживог пословања компаније Галеника, доказује стално лидерство и посвећеност тржишту, а посебно у тренуцима када је подршка најпотребнија“, изјавио је Рикардо Виан Маркес, генерални директор компаније Галеника а. д. Београд која је и главни, Премијум спонзор ове манифестације.

 

Значајан партнер изложбе „Љубав је љубав: радост венчања за све“ је и Француски институт у Србији.

 

„Француски институт у Србији поносни је партнер изложбе „Лове ис Лове“ француске иконе Жан-Пол Готјеа која ће бити одржана у Музеју савремене уметности. У области високе моде, његово име је синоним за храброст, јединственост и промовисање културне разноликости“, истиче Катрин Фодри, Аташе за културу Француског института у Србији.

 

В. д. директора Музеја савремене уметности Виктор Киш истиче да је светли пример праксе чињеница да ће ова изложба готово у потпуности бити финансирана од стране спонзора из приватног сектора.

 

„Сличан пример сарадње културног и приватног сектора у МСУБ десио се и приликом организовања изложбе „Чистач“ Марине Абрамовић. То је одличан пример праксе сарадње и одрживог пословања у културном сектору, посебно данас када су култура и уметност заиста на удару због последица епидемије. Хвала свим партнерима и спонзорима на великодушној помоћ. Хвала што улажете у културу и уметност“, поручио је Киш.

 

Изложба Љубав је Љубав: радост венчања за све биће изложена од 21. новембра до 14. фебруара 2021. године, на петом нивоу Музеја сувремен уметности Београд, док је на осталим нивоима Музеја и даље могуће погледати изложбу Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993 – 2019, али у нешто редуковном издању.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 новембар 2020 17:51

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија