A+ A A-

Национални дан књиге

Оцените овај чланак
(2 гласова)

knjigeeeeeeБЕОГРАД – Данас je у Србији обележeн Национални дан књиге а то је и дан када је основана Народна библиотека Србије.


Поводом Дана Народне библиотеке Србије и Националног дана књиге у Амфитеатру националне библиотеке претходног дана одржана је централна манифестација којој је присуствоваопредседник Републике господин Томислав Николић.


Том приликом, председник Републике уручио је Националну награду у области библиотекарства „Јанко Шафарик“, као и Награду за најбољу књигу у мрежи јавних библиотека Србије за 2014. годину.

 

Поводом стогодишњице од смрти политичира, дипломате, филолога, историчара и библиотекара Стојана Новаковића, у специјалној витрини на првом спрату изложена су нека од најзначајнијих Новаковићевих дела из фонда националне библиотеке.

 

Народна библиотека Србије и ове године позвала је суграђане да подрже акцију изградње „Пирамиде од књига“ за помоћ фондовима библиотека у Србији.


Градња ,,Пирамиде од књига“ отпочеће 27. фебруара у 11.00 сати испред Амфитеатра Народне библиотеке Србије и трајаће до обележавања Светског дана књиге, 23. априла.

 

У сарадњи са Удружењем издавача и књижара Србије, национална библиотека понудила је својим новим корисницима 50% попуста за нове чланске карте, уколико купе књиге 27. или 28. фебруара, у књижарама Службени гласник, Завод за уџбенике, Делфи, Лагуна, Вулкан, Евро Ђунти, Стилос, Дерета, Добра књига, Чаробна шума и Креативни центар.


Наградни конкурс


Друштво за академски развој расписало је наградни конкурс поводом Националног дана књиге.


Право учешћа на конкурсу имају сви они који желе да буду особа која ће као награду добити ЈЕДНУ веома занимљиву енциклопедију. Уколико редовно читате књиге, задатак који је пред вама уопште неће бити тежак. Задатак конкурса је следећи:

 

Узмите прву књигу коју видите поред себе.

Окрените 17. страну и нађите 3. ред.


Прва реченица коју прочитате, а да почиње у 3. реду је Ваша карта за могућу награду.

Уколико у 3. реду не почиње ниједна реченица, онда пронађите прву следећу реченицу која почиње након 3. реда.


Препишите целу реченицу у коментар на овај чланак (испод где пише: Leave a Reply) уз наслов и аутора књиге. Не заборавите да оставите своју е-mail адресу у пољу за то.

 

Чланови Друштва за академски развој ће потом изабрати један коментар чији ће аутор или ауторка бити добитник/ца ове вредне награде.


Конкурс траје до 1. марта у 23:59, а победнички коментар биће објављен 3. марта, објавило је Друштво за академски развој.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 фебруар 2015 22:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани