Кућа Добрих Вести

Login

Смотра филмова из Венецуеле

Оцените овај чланак
(1 Глас)

venecuelaБЕОГРАД -  Смотра савременог филма Боливарске Републике Венецуеле, у организацији Амбасаде те латиноамеричке државе у Србији и Факултета драмских уметности (ФДУ) почеће сутра у Београду.


У Биоскопској сали ФДУ (Булевар уметности 20, Нови Београд) ће до 6. марта, сваког дана са почетком у 16 часова, бити приказани следећи филмови:


РАЗГЛЕДНИЦЕ ИЗ ЛЕЊИНГРАДА (Postales de Leningrado)


02.03. 16:00
Година: 2007.
Режија: Маријана Рондон
Улоге: Лауреано Оливарес, Грејси Мена, Вилијам Сифуентес
Земља продукције: Венецуела Трајање: 93’ Језик: шпански
У духу Бенињијевог „Живот је леп", ово остварење приказује борбу левичарске гериле ФАЛН и војске Венецуеле током 1960-их из угла детета чији су родитељи герилци. Зачета усред шуме где су јој се мајка и отац скривали, мала нараторка цело путешествије доживљава као игру, маскенбал и борбу суперхероја и зликоваца. Филм је богат елегантним пропратним анимацијама и хумором који су допринели да прича о историјским догађајима пуним хапшења, мучења и убијања буде пријемчива публици свих узраста и опредељења.


ДЕЧАК КОЈИ ЛАЖЕ (El chico que miente)


03.03. 16:00
Година: 2011.
Режија: Марите Угас
Улоге: Икер Фернандес, Марија Фернанда Феро, Франсиско Денис Земља продукције: Венецуела Трајање: 100’ Језик: шпански
Тринаестогодишњи дечак, коме је пре десет година катастрофално клизиште одузело мајку, крече на путовање дуж обале Венецуеле. Да би преживео, користи свој шарм да се увуче под кожу Ијудима које среће, изнова мењајући детаље своје приче.
Из парампарчади истина и неистина, реконструише свој идентитет као покретну слагалицу. Ово је прича о трагању за собом, али и огледало друштва које покушава да се опорави од природне катастрофе која се заиста десила 1999. године, а неки делови филма снимљени су на аутентичним локацијама које су погођене клизиштем.


САМУЕЛ (Samuel)


04.03. 16:00
Година: 2011.
Режија: Сесар Лусена
Улоге: Ерих Вилдпрет, Ананда Троконис, Мануел Порто Земља продукције: Венецуела Трајање: 75’ Језик: шпански
Ушушкан у живописним пејзажима венецуеланских Анда, један млади пар никако не успева да добије дете. Не знајући у коме од њих је проблем, Алма и Самуел, огорчен човек незгодне нарави, одлазе у оближње село, где се обраћају за помоћ страном лекару који у лечењу користи хипнозу. Када лекар покуша да хипнотише Алму, уместо ње у транс упада Самуел, што у њему изазива мистериозни преображај. Схватио је да можда у њему лежи лековита моћ да помогне себи и жени. Али проблем је у томе што се у селу све брзо прочује.


ВЕЧНИ ПЕПЕО (Cenizas eternas)


05.03. 16:00
Година: 2011.
Режија: Маргарита Каденас
Улоге: Патрисија Веласкес, Данај Гарсија, Ерих Вилдпрет Земља продукције: Венецуела Трајање: 114’
Језик: шпански
Након трагедије у невремену током пропутовања Амазонијом, мала Елена остаје без оба родитеља. Отац Андрес је сахрањен у присуству породице и пријатеља, али тело мајке Ане никад није пронађено. Како одраста, Елена све јаче осећа присуство мајчиног духа, па почиње да разматра могућност да је она заправо жива. Елена креће у потрагу за мајком, не слутећи да ће јој коначни сусрет са Јаномами домороцима заувек променити живот.


3 ДАНА И 40 ГОДИНА (3 dias y 40 anos)


Година: 2012.
Режија: Нелсон Нуњес, Луис и Андрес Родригес, Игнасио Маркес,
Мигел Делгадо, Мануел Перес
Улоге: Габријела Мата, Хорман Домингес, Кевин Хорхес, Сикију Вентура, Франсиско Дијас.
Земља продукције: Венецуела, Трајање: 64’ Језик: шпански
Један од најважнијих датума у владавини Уга Чавеза био је 11. април 2002, када је након државног удара бизнисмен Педро Кармона Естанга на два дана постао председник Венецуеле.
Овај вешто осмишљени омнибус доноси пет фиктивних ситуација из живота становника Каракаса тог дана. Филм је од почетка до краја прожет стварним извештајима репортера националне телевизије и обраћањима политичара са обе стране, па гледалац у било ком делу света може да прати фабулу без проблема, покушавајући да заједно са ауторима закључи шта се заиста десило тог дана,.. који је за неке демонстранте био и последњи.


Улаз на све пројекције је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 01 март 2015 21:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија