Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатни програми за омладину за време зимског распуста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

raspustdeca123БЕОГРАД - Секретаријат за спорт и омладину припремио је, у сарадњи са установама културе и удружењима, велики број разноврсних програма за ученике основних и средњих школа који ће бити реализовани за време зимског распуста.


У реализацији ових програми за младе учествоваће осам установа културе, 18 удружења, као и Регионални центар за таленте из природних и техничких наука „Београд 1” и „Београд 2”. Пројекти су бесплатни и намењени младима узраста од 15 до 19 година.


Градски секретар за спорт и омладину истакао је да су програми равномерно заступљени на свих 17 општина на територији града Београда, а Секретаријат за спорт и омладину суфинансира 43 програма у области омладинског сектора за време зимског распуста.


„Основни критеријуми при избору програма били су пре свега квалитет програма, досадашње референце организатора, стручност ментора, као и предвиђен број полазника. Циљ нам је да сваки полазник програма открије и подстакне своје таленте, знања и вештине. Трудили смо се да програми буду занимљиви младима, како би квалитетно провели своје слободно време. У понуди је велики број ликовних и музичких радионица, радионица позоришта, иконописа, креативних радионица стрипа, као и креативна радионица графике. Поред креативног дела, сви програми имају и едукативан карактер, па тако полазници могу да науче како се израђују природна средства за хигијену или нешто више о старим занатима. За све љубитеље фотографије у понуди су школе дигиталне фотографије. У свим програмима се пре свега негују начела хуманости, пријатељства и промовишу праве вредности код младих. Полазници ће у радионицама развијати креативност, а у исто време обучити се за практичан рад”, рекао је за Беоинфо градски секретар Славко Гак.


Он је додао да се заинтересовани ученици пријаве организатору пре почетка програма, јер је број места ограничен, а детаљне информације о програмима налазе се на сајту Града Београда www.beograd.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 децембар 2015 15:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија