Кућа Добрих Вести

Login

Премијера филма “Повратак”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

POVRATAK333БЕОГРАД – Свечана премијера домаћег филма „Повратак“ (Тhe Retrurn) биће одржана у уторак, 21. фебруара са почетком у 20,30 часова, у Сава Центру.


Ово је дебитанско остварење сценаристе и редитеља Предрага Јакшића.


Главну улогу игра Lazar Rockwood, канадски глумац српског порекла, коме је ово 109 филм у каријери, први у Србији, и на српском језику.

 

Уз њега ту су и велика глумачка имена Холивуда, Џон Севиџ - (великан из Холивуда, са главним улогама у филму Коса, у Ловцу на Јелене, Маријанини љубавници, Кум 3, Танка црвена линија и још више од 100 филмова), Мајкл Паре - (звезда Холивуда са главним улогама у многим филмовима и ултимативним филмом осамдесетих Ватрене улице -) и један од најзначајнијих канадских глумаца Ник Манкусо.

 


Ово је последњи филм који је снимио Милорад Мандић Манда и први филм Дубравке Мијатовић након 2003. године и представља њен повратак на српски филм. Ту је Радивоје Раша Буквић наш глумац који ствара велику каријеру у свету где је снимио и улогу уз Бруса Вилиса у Умри муски 5 - Добар дан да се умре мушки, па Весна Станојевић наша професорка глуме из Лондона, позната код нас као главна глумица, партнерка Драгана Николића у Последњи круг у Монци, рок легенда Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.


Оригиналну музику за филм урадио је Саша Милошевић Маре, музику у филму изводе група Вране Камене, Ивана Јордан и ансамбл Банатски кицоши.

 

Директор фотографије је Борис Шебез, монтажерка је Ана Сремац, костиме потписује Ивана Вукајловић Симић, сценографију Владимир Кепић, а продуцент филма је Миодраг Јакшић.

 


Филм Повратак је својеврсна психолошка студија, испричана трилерским жанровским обрасцем, о повратнику који након 40 година долази у родни крај у коме више нема никог свог. За њим, из Америке, долазе његови пријатеље не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада до тада. Уз кривицу да је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу, јунак, растргнут сумњом, неспособан је да објективно сагледа стварне догађаје око себе, лакше прихватајући невероватне него очигледне одговоре, не знајући, при томе, ни да ли се враћа кући тиме што долази у завичај или тиме што ће се из завичаја вратити тамо где је и провео читав живот – у туђину.


Улазнице се продају на билетарници Сава Центра и путем система Евентима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 јануар 2017 21:25
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија