Кућа Добрих Вести

Login

Вече Алжира у Зрењанину

Оцените овај чланак
(5 гласова)

prodavacurmiГрад Зрењанин и Друштво пријатеља Алжира у Србији, поводом Светског дана туристичких водича, организују, 3. марта 2017. године, културни догађај, посвећен промоцији културе Алжира у Зрењанину.


У изложбеном салону Народног музеја Зрењанин, Удружење туризмолога Зрењанин и Друштво пријатеља Алжира, 3. марта 2017. године у 18 часова, органузују представљање другог издања књиге „Сећање на Алжир“, Александре Војиновић, у издању „Sezambookа“, из Зрењанина. Поред презентације фотографија и алжирске традиционалне музике, своје утиске о путовању у Алжир говориће, Соња Лапатанов, балерина, кореограф и путописац, као и ауторка књиге, Александра Војиновић, док ће делове из књиге казивати београдска глумица Љиљана Живић.

 

                           alziracikamila  

 

У Народном позоришту „Тоша Јовановић“, на сцени „Тодор Манојловић“ у 20 часова, биће приређен спектакл – концерт познатог алжирског музичара Реде Сике (Reda Abdoullah Benjamaa) и пријатеља. Поред Сике, музичари Рафик Мерзуга (Rafik Merzouga), Мохамед Мехди Ферхат (Mohamed Mehdi Ferhat) и Мехди Лаифауи (Mehdi Laifaoui), специјално за Зрењанинце и госте Зрењанина, извешће колаж алжирске музике – од традиционалне до модерне.


У складу са промоцијом Зрењанина на овогодишњем међународном сајму туризма, позивамо вас да „Скочите у Зрењанин“ и да присуствујете овом културном догађају. Улаз је слободан и сви сте добродошли.


Демократска Народна Република Алжир највећа земља Африке, арапског света и Магреба, данас с више од 40 милиона становника, ове године слави 55. година победе Алжирске револуције, једног од највећих догађаја у историји XX века, којом је извојевала независност. Југославија је била прва европска земља, која је признала независност Алжира, и отада се развија разнородна сарадња, а на темељима те сарадње, настало је пријатељство које се успешно развија. Као плод вишедеценијских пријатељских односа, 2002. године, основано је Друштво пријатеља Алжира, које окупља многе, који су подржали борбу за ослобођење алжирског народа, као и многе пословне људе и дипломате, који су радили у овој земљи Магреба.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 фебруар 2017 15:00
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија