Кућа Добрих Вести

Login

Деца заслужују бар два сунца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BoldoracccccБЕОГРАД -  У просторијама Матице исељеника и Срба у региону, отворена је изложба уметничких фотографија мајстора фотографије Зорана Ђукића из Торонта (Канада).

 

Зоран Ђукић, родом из Добоја, који од 1995. године живи и ради у Торонту, који је имао више од две стотине изложби у иностранству, Србији и Републици Српској, приказао је радове који осликавају његова уметмичка премишљана о микро и макро космосу у свакоме од нас.

 

Који од водопада, уме - истанчаним кадром - да посматрачу представи "парче" свемира, који од капи воде - ствара универзум.

 

На изложби која је отворена јуче, 26. септтембра је говорила Драгана Стојаковић, професорка српског језика и књижевности у Првој београдској гимназији, а модератор је била књижевница Гордана Влајић која је од недавно програмска директорка Матице исељеника и Срба у региону.

 

Представивши Зорана Ђукића, мајстора фотографије, Гордана је у поздравној речи открила да је наслов изложбе преузет из истоимене песме Мирјане Булатовић, песникиње из Београда, која је за ову прилику донирала своје књиге за посетиоце изложбе.

 

 

Изложбу, коју је публика топло поздравила, отворио је Зоран Болдорац, дипломирани фотограф из Панчева и добитник домаћих и иностраних признања.

 

Ова изложба је још једна од програмских активности Матице исељеника и Срба у региону која потврђује настојања новог руководства да се простор Матице популарише, а да се нашим земљацима који живе и раде у дијаспори омогући да свој уметнички рад представе у својој земљи.

 

Део прихода који ће се остварити продајом фотографија Зорана Ђукића, биће уплаћен на рачун Школе за слепу и слабовиду децу у Београду.

 

Знам да су та деца у стању да виде светлост, рекао је мајстор фотографије Зоран Ђукић и отуда желим да, колико је у мојој моћи, учиним да буду насмејанији. Заслужили су бар два сунца.

 

Сви заинтереовани, фотографије Зорана Ђукића могу да погледају и купе до 26. октобра 2017. године у просторијама Матице исељеника и Срба у региону, у Ул. Нушићевој број 4, на првом спрату, у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 септембар 2017 21:25
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија