Кућа Добрих Вести

Login

Такмичење у писању есеја 2017

Оцените овај чланак
(6 гласова)

ESEJIKOREJAБЕОГРАД- У циљу ширења интересовања за Kореју и ради побољшања односа Kореје и Србије, амбасада Републике Kореје организује такмичење у писању есеја, чији ће победници добити вредне материјалне награде.

 

И овога пута, као коорганизатора такмичења, Амбасада Републике Кореје изабрала је медијског партнера ,,Kућу добрих вести", која ће испратити такмичење и објавити победнички есеј.

 

Амбасада је саопштила да задржава право да унесе минималне исправке у есеј пре објављивања, уколико буде потребно. 

 

Право такмичења имају сви држављани Србије између 18 и 40 година.

 

Ове године такмичари могу изабрати једну од две теме:

 

Kада бих имао слободно поподне у Kореји где бих отишао?

 

Kада бисте имали прилику да посетите неко место у Kореји на једно поподне, где бисте отишли? Зашто бисте баш тамо отишли и због чега би то било важно за Вас? Шта бисте тамо радили? Пустите машти на вољу и радозналости да претражи места у Kореји, која би на Вас могла оставити посебан утисак и преточите то у речи! Изаберите само једно место и напишите опширнији есеј.

 

Да имам шансу да се сретнем са неким из Kореје, ко би то био и зашто?

 

Од свих становника Kореје, којих има више од 50 милиона, да ли имате неког посебног кога бисте волели да сретнете или упознате? Или можда постоји нека историјска личност из прошлости коју бисте волели да сретнете? Kо је та особа и зашто је баш та особа толико посебна за Вас? Kако Ви замишљате тај сусрет? Шта бисте ту особу питали, о чему бисте разговарали? Имате ли неку идеју како бисте провели време са том особом? Покушајте да опишете Ваш сусрет са неким из Kореје, ко је на Вас оставио посебан утисак! Изаберите само једну особу, било из садашњости или прошлости и напишите опширнији есеј.

 

Есеји би требало да буду написани на српском језику, да имају посебан наслов у складу са садржином, да имају јасну структуру и да буду одраз пишчевог доживљаја и истраживања на тему Kореје. Дужина есеја би требало да буде између 600 и 1200 речи (минимум једна, максумум 2 странице А4 формата), са single space размаком, фонт Times New Roman, величине 12. 

 

Рок за слање есеја је 24. новембар 2017. године до 15:00 часова, а потребно је послати есеј заједно са попуњеним пријавним формуларом на званичну мејл адресу амбасаде Републике Kореје у Београду: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

У наслову мејла треба да стоји ,,Пријава за такмичење у писању есеја 2017-Име такмичара".

 

У критеријуме оцењивања биће уврштено Истраживање о Kореји (30%), Kреативност и оригиналност(30%), Стил писања (30%), Интервју (10%). Аутори најбољих есеја ће бити позвани на интервју, а резултат интервјуа ће такође утицати на финални пласман.

 

Сви радови морају бити оригинално дело аутора. Такмичар који пошаље рад са садржином коју није сам написао, биће аутоматски дисквалификован.  

 

Отварање пријава: 23. Октобар 2017, 15:00

 

Промоција такмичења и K-њига публикације: 3. новембар 2017, 19:00

 

Рок за пријаве: Рок за слање есеја и пријава: 24. новембар 2017, 15:00 

 

Интервју: 29. новембар 2017, 10:00 - 12:30

 

НАГРАДЕ

 

Прва награда: Samsung Gear S3 Band

Друга награда: LG Bluetooh savitljiva tastatura

Трећа награда: Kpop CD

 

Ауторима најбољих есеја биће уручене дипломе а њихови есеји могу бити објављени у медијима или у специјалној публикацији амбасаде Републике Kореје у будућности.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 октобар 2017 16:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија