A+ A A-

Амбасада Кореје у сарадњи са Кућом добрих вести одaбрала најбољи есеј

Оцените овај чланак
(6 гласова)

koreja343selu656Амбасада Кореје у сарадњи са Кућом добрих вести одабрала је најбољи есеј овогодишњег Такмичења у писању есеја, чији ће аутор добити наградно путовање у Републику Кореју.

 

Најбољи есеј ускоро ће бити објављен на порталу Кућа добрих вести.


Амбасада се захваљује свима који су учествовали на овогодишњем такмичењу у писању есеја.


„Веома смо радосни што је корејска култура нашла пут до срца и интересовања талентованих и младих људи попут свих вас“, објавила је Амбасада Кореје.


Сва три аутора есеја која су дошла на интервју показали су како су јако квалитетни у свим сферама рада, учења и креативности, али како не могу сви бити победници, донета је коначна одлука за најбољег аутора есеја за ову годину.


Резултат овогодишњег такмичења и коначан пласман је следећи:


1. место – Филип Марић са есејем „Дрога“

2. место – Нина Рашљанин са есејем „Боје“
3. место – Нина Ђукић са есејем „Кореја: мој узор и пријатељ“


„Честитамо победницима, и надамо се да је ово уједно и почетак једног лепог пријатељства са свим учесницима, које ћемо надам се неговати кроз наредна такмичења и догађаје амбасаде Републике Кореје. Охрабрујемо све да се и у будуће интересују за корејску културу и за могућности путем којих могу више научити о овој земљи и једног дана отпутовати у њу. Било нам је драго што сте били учесници Такмичења у писању есеја 2016”, навела је у својој објави Амбасада Кореје.

 

Конкурс је организован ради ширења интересовања за Кореју и даљег унапређења односа две земље, a тема овогодишњег есеја била је: ,,Моја Кореја: са којим аспектима корејског друштва и културе сте упознати и због чега су они важни за вас?”.

 

Критеријуми оцењивања есеја били су: Знање о Кореји (30%), Креативност и оригиналност (30%), Стил писање (20%), Интервју (20%).

 

На интервју у амбасади били су позвани аутори три најбоља есеја, од више десетина пристиглих, а разултати интервјуа су укључени у избор финалног победника.

 

 Прва награда је комплетно плаћено путовање у Кореју и објављивање победничког есеја на порталу нашег сајта ,,Кућа добрих вести".

Друга и треће награда су дипломе и објављивање есеја на порталу ,,Кућа добрих вести".

 

 Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 31 октобар 2016 22:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани