Кућа Добрих Вести

Login

КреНИ конференција креативних индустрија

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kreniiiii454545НИШ - КреНИ конференција креативних индустрија је петодневна конференција на којој ће млади људи са почетним искуством у некој од области креативних индустрија радити са 6 иностраних предавача на развоју својим идеја које доприносе решавању друштвених проблема у Нишу.

 

Конференција ће се одржати од 30. новембра до 4. децембра у Нишу а као организатори се појављује удружење младих  "Млади амбасадори", организација која је основана у циљу јачања капацитета младих кроз акције усмерене на међусекторску сарадњу као и на лично усавршавање сваког појединца са идејом доприноса развоју локалне  заједнице.

 

Можеш управо ТИ бити један од 60 младих људи који ће проћи кроз радионице, стећи нова знања и искуства, поделити своје идеје са експертима у овим областима и својом креативношћу се изборити за место у једном од пет тимова који ће добити средстава за реализацију својих идеја.

 

Можеш да се пријавиш ОВДЕ.

 

 

 

На конференцији ће бити много интересантних предавача.

 

Амбасада Холандије у Србији на КреНИ доводи Ремка ван де Кратса из Ајндховена који ће са младим креативцима радити у области дизајна. Ремко је холандски дизајнер, оснивач и креативни директор дизајнерског студија Едхв у Ајндховену који развија иновативне концепте. Завршио је Академију за дизајн у Ајндховену на којој је једно време и предавао мултидисциплинарни дизајн. Радио је као дизајнер у престижном истраживачком и дизајн студију Ома.

 

Амбасада САД у Србији и ове године доводи свог експерта на КреНИ конференцију кроз “Speaker program” амбасаде. Млади људи у Нишу имаће прилику да раде са Џеријем Холсоплеом у области мултимедије. Џери је докторирао у области медија и комуникација и осамнаест година предаје на Универзитету у Вирџинији визуелну и комуникацијску уметност. Радио као режисер и продуцент у “Менноните Медиа” у Вирџинији и имао преко 20 уметничких изложби. Учествовао у програму „Аrtist in Residence“ у Вашингтону.

 

Овогодишњи предавача из области менаџмента у креативним индустријама је Аднан Мујаџић и долази нам из Аустрије. Млади амбасадори настављају сарадњу са Култур Форумом и Амбасадом Аустрије у Београду и радимо заједно на повезивању креативаца из Србије и Аустрије. Аднан је део мреже Creative Industries Sturia и један од организатора Месеца дизајна у Грацу. Завршио је Информацијски дизајн на Универзитету примењених наука Јоанненум у Грацу и англистику на Универзитету Карл Франзеус у Грацу.

 

Дизајнирао је за агенцију „Tmcom”, медијску кућу „Lukas&Moritz“ и Академију за децу, младе и породицу у Грацу.

 

Нена Докузов је стручњак за управљање средствима ЕУ. Тренутно ради на позицији директорке Центра за истраживање културе у свемиру Херман Потоцник Ноордунг. Као шеф сектора за оперативне послове програма ЕУ у Министарству за економски развој и технологију била је одговорна за управљање структуралним и кохезионим фондом ЕУ за Словенију. На позицији шефа Одсека за социјално предузетништво, сарадњу и економску демократију створила је системска решења за социјалну економију у Словенији, укључујуц́и мере за успостављање екосистема за социјалну економију.

 

Тадеј Слапник је државни секретар у канцеларији премијера Републике Словеније. Задужен је за социјалну, циркуларну и зелену економију и води сектор за сарадњу у области зелене економије Владе Републике Словеније. Представља Републику Словенију у многим међународним организацијама и иницијативама. Активан је у области „blockchain-a“ и развоја система циркуларне економије на државном нивоу.

 

Александра Косановић Стрижак је директорка Сектора маркетинга и комуникација у Ерсте Банци. Била је дугогодишња директорка full service маркетиншке агенције Nova Communications. Завршила је Факултет драмских уметности у Београду, смер менаџмент позоришта, радија и културе и тренутно је на докторским студијама на истом факултету. Рекламном делатношћу је озбиљније почела да се бави у Ванкуверу (Канада) радећи у маркетиншким агенцијама Y&R i Clearly Creative да би се по повратку у Београд запослила у Nova Y&R (данас Нова Communications) маркетиншкој агенцији у којој је и данас. Од 2010. године предаје студентима „Akademije Del Lusso”.

 

Још један предавач је Милан Јанић, рођен 1980. године у Краљеву. После завршене Школе за дизајн и Факултета примењених уметности у Београду, магистрирао на Универзитету уметности на предмету Просторна графика. Одлази у Париз 2006. године о арт директор у агенцији Ламтар. Добитник је бројних малих и великих награда, уцесник висе битних и небитних фестивала и члан међународних жирија из области графичког дизајна. Гостујући предавач у уметничким школама и конференцијама. Тренутно ради у агенцији LeoBurnett France сениор арт директор.

 

Извор: Кућа добрих вести/kreni.org

 


Последњи пут измењено четвртак, 02 новембар 2017 12:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија