Кућа Добрих Вести

Login

Франкофонија у Србији, отворени простор заједништва

Оцените овај чланак
(2 гласова)

frakofijajkjkjkjkjБЕОГРАД - У марту, где год да сте у Србији, позвани сте на прославу Месеца франкофоније са Француским институтом у Србији.

 

 

Ученици, студенти, наставници, активни или у пензији, препустите се изненађењима која вам припремамо: франкофона песма и концерти, стрипови, гастрономија, предавања и дебате, такмичења, изложбе, филмови, плес, разговори о културној баштини…

 

Овај месец посвећен је франкофоним иницијативама у Србији, које потичу од школа, градских општина, удружења, музеја, културних центара, амбасада и представништава (Белгија и представнишво Валонија-Брисел, Канада, Француска, Грчка, Мароко, Швајцарска, Тунис).

 

На програму је преко 30 манифестација, у 14 градова (Београд, Чачак, Горњи Милановац, Кладово, Крагујевац, Краљево, Ниш, Нови Сад, Пожаревац, Шабац, Смедеревска Паланка, Стара Пазова, Ужице, Врњачка Бања). Та разновсност доказ је виталности франкофоне мреже у Србији, којој у великој мери доприносе сви наставници француског језика. Захваљујући њиховом залагању, сваке године преко 100.000 ученика има прилику да учи француски.

 

Ово је петнаеста јубиларна година Франкофоне песме у Србији: након регионалних селекција које ће истовремено бити одржане у Београду, Кладову, Нишу и Новом Саду, 16 најлепших франкофоних гласова Србије (јуниори и сениори) наступиће у финалу које ће бити приређено у недељу 25. марта у Нишком народном позоришту.

 

Разноврсни гласови франкофоније стопиће се у мартовско сазвучје, у славу француског језика и франкофоних вредности.

 

Извор: Кућа добрих вести 

 

 


Последњи пут измењено уторак, 06 март 2018 10:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија