Кућа Добрих Вести

Login

Пет највећих грешака при тражењу посла

Оцените овај чланак
(1 Глас)

computer-3368242 1920klklklklПри сваком конкурсу за посао, велики број кандидата буде одбијено и не добију шансу, иако поседују квалитет. У наставку текста сазнајте како да не правите грешке које они чине и како да избегнете ситуацију да ваша пријава буде одбачена.

 

Погрешно место тражења посла

 

Већина људи при тражењу посла користи интернет, али не траже темељно, већ шаљу пријаве на прве огласе на које наиђу.

Први разлог је масовност пријава – самим тим ће критеријум бити строжи и мање пријава ће ући у разматрање.

Други разлог је неравномерна распоређеност огласа

 

Интернет свакако јесте добар избор за налажење правог посла, али не треба потценити комуникацију са људима и „живу реч“ – посећивање јавних догађаја, предавања и сајмова повећава вашу шансу да се запослите.

 

Неприлагођен ЦВ

 

Многи кандидати се труде да направе савршен ЦВ, који ће користити у свим приликама. То је грешка, зато што поред тога што показује недостатак труда, онај ко прегледа, бива затрпан непотребним информацијама.

Примера ради, ако се пријављујете за место економисте у некој фирми, потпуно је ирелевантан податак да сте завршили курс хортикултуре.

 

Немате профиле на пословним мрежама

 

У данашње време, ЛинкедИн и сличне мреже за спајање људи који траже и нуде посао имају примат над другим средствима информисања. Ако немате профил на овим мрежама, поред тога што имате ограничен приступ информацијама, послодавцу шаљете информацију да не идете у корак са временом.

 

Неодговарајућа квалификованост

 

У гомили пријава за посао, редовно се појављују оне где кандидати имају мању или (ређе) већу стручну спрему од тражене. Систем „ако прође – прође“ најчешће не пролази, тако да шансе нису половичне.

којим случајем и прође, на дуже стазе ће обе стране бити на губитку – послодавац неће бити задовољан начином остваривања задатка, а запослени ће бити фрустриран.

 

Лоша невербална комуникација или хигијена

 

Ако кандидат на разговору одаје знаке нервозе, шаље послодавцу сигнал да није уравнотежен и да ће у будућности у критичним ситуацијама исто реаговати. Нехигијена није само у приватној сфери одбојна. Уредност запосленог шаље поруку да ће и његов радни простор бити правилно организован.

 

Из перспективе послодавца

 

Милан Маринковић, директор фирме WM Equity partners, наводи да је највећа грешка код тражења посла то што кандидат напусти претходно радно место пре него што нађе ново. Како каже, будући послодавац има осећај како да кандидата „краде" од садашњег послодавца, што додаје осећај вредности новог запосленог.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 август 2018 11:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија