A+ A A-

Зимски дечји научни камп

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kampdecaddddddЦентар за промоцију науке у сарадњи са Одељењем за културу Амбасаде Мађарске Цоллегиум Хунгарицум Београд, организује још један активан школски распуст – Дечји научни камп (ДНК).

 

Центар за промоцију науке организује овогодишњи зимски Дечји научни камп (ДНК), који траје од 4. до 14. фебруара, у сарадњи са Одељењем за културу Амбасаде Мађарске Цоллегиум Хунгарицум Београд. То је полудневни програм прилагођен деци од 9 до 15 година, у просторијама Колегијум Хунгарикума, у Грачаничкој улици број 14, у Београду.

 

Кроз програм зимског ДНК деца ће имати прилику да се својим идејама укључе у решавање проблема са којима се суочава друштво. Током четвородневног програма учесници кампа ће се бавити важним друштвеним проблемима, сагледати тренутну слику, размислити, понудити своја креативна решења и имати времена да их, уз подршку стручњака, реализују. Сваког дана, деца ће, корак по корак, правити свој прототип решења. Последњег, петог дана, на Мејкерс сајму представиће своје радове вршњацима, родитељима и гостима.

 

Дечји научни камп (ДНК) осмишљен је тако да се деца у друштву вршњака, у стимулативном окружењу, на занимљив и интерактиван начин упознају са наукама и стручњацима који раде у овим областима. Циљ кампа је да подстакне децу да развијају ум отворен за експериментисање, грешке, ризиковање и иновацију. Ове године акценат је стављен на такозвану мејкер културу или „културу прављења“ у вези са темама из различитих области науке.

 

Поред сада већ традиционалног београдског зимског ДНК, ове године програму се прикључују још два града: Научни клуб у Шапцу припремио је зимске радионице под називом „Шабачке научне зимске играрије”, а у просторијама Научног клуба Лесковац биће организован низ научнопопуларних радионица из разних научних области (енглески језик, физика, хемија, математика, јавни наступ, програмирање, ликовна уметност, роботика, калиграфија, хералдика и музика).

 

Дечји научни камп намењен је деци од 9 до 15 година, а пријаве се врше електронским путем.

 

Више информација о ДНК истражите на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани