A+ A A-

Новак и Влада Србије: Унапређење предшколског образовања и васпитања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jecanoleВлада Републике Србије и Новак Ђоковић Фондација договориле су да партнерски сарађују у области унапређења система предшколског васпитања и образовања у Републици Србији у реализацији Пројекта инклузивног предшколског образовања и васпитања.

 

Сарадња са Владом Републике Србије, односно Министарством просвете, науке и технолошког развоја превасходно се односи на област проширења капацитета предшколских установа у Републици Србији реновирањем и опремањем нових просторија за спровођење предшколских програма, као и реализацију различитих едукативних програма за децу и родитеље.

 

"Фондација Новак Ђоковић претходних десет година интезивно ради на унапређењу услова за предшколско образовање деце и иза нас су, не само резултати и хиљаде деце којима смо променили услове у вртићима, већ пре свега знање како ефикасно да приведемо намени постојеће објекте у локалним самоуправама. Са друге стране у свакој предшколској установи радили смо обуке са васпитачима, укључили и родитеље јер верујемо да здрави развој деце можемо да постигнемо само синергијом свих оних који у њему учествују. Захваљујемо се Влади Србије што нас је препознала као партнере, јер системски можемо направити још значајније помаке ка квалитетним условима за дечије одрастање и образовање. Као најважнији циљ овог партнерства поставили смо реновирање и опремање просторија у најугроженијим деловима Србије како бисмо променили статистику по којој готово 50 процената деце не иде у вртиће" изјавила је национална директорка Фондације Маја Кремић.

 

Пројекат инклузивног предшколског образовања и васпитања спроводе Влада Републике и Међународна банка за обнову и развој.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 јун 2020 11:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани