Кућа Добрих Вести

Login

Национално такмичење паметних мозгова у аритметици

Оцените овај чланак
(2 гласова)

brejnobrejnТреће национално BrainoBrain такмичење у менталној аритметици је симболично планирано за 9. мај - Дан победе – са надом да ће деца на тај дан победити аритметику али и све нове изазове и тешке услове који, због актуелне епидемиолошке ситуације прате школовање деце широм света у протеклих више од годину дана.

 

Ментални аритметичари коју ову вештину уче по индијској BrainObrain методи - између осталих и деца која су као део српског дрим тима на интернационалном такмичењу у менталној аритметици 2019. у Дубаију освојила 2 трофеја, 2 златне и 3 сребрне медаље- и њихови нови другари, се у недељу 9. маја такмиче за националне пехаре.

 

Пратећи здравствене препоруке, и такмичарски и свечани део се организују на отвореном простору, у школском дворишту Савремене основне школе, Омладинских бригада 86, Нбг, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

 

Такмичарски део је планиран од 8-12 часова а од 13 часова је планиран забавни програм и свечани део који ће бити прилика за дружење у мањим групама и део дана када ће сви учесници, не само најбољи ментални аритметичари, добити признања и пехаре. Додела ће због епидемиолошке ситуације бити организована у одвојеним, мањим групама и церемонија подељена по БраинОбраин центрима у периоду од 13-17 часова.

 

Ово је већ треће национално БраинОбраин такмичење а српска БоБ деца, која су од 2019. у друштву најбољих и то на светском нивоу у менталној аритметици, настављају да нижу успехе и након такмичења у Дубаију на коме је учествовало више од 2000 деце из 16 земаља света. Да подсетимо- Тада су наша деца - дрим тим састављен од осморо деце из БоБ едукативних центара из Београда, Инђије, Зајечара и Ниша у Уједињеним Арапским Емиратима освојила чак 7 награда: 2 трофеја, 2 златне и 3 сребрне медаље.

 

Овогодишње такмичење прате и две хуманитарне акције:

 

С обзиром на порекло BrainoBrain важност актуелне хуманитарне кампање УНИЦЕФ-а „Индији је неопходна наша помоћ сада!“

 

УНИЦЕФ је наиме у Србији покренуо хитну хуманитарну кампању у којој се грађани позивају да дају он лине донације за помоћ народу Индије. Донације ће помоћи УНИЦЕФ-у да спаси животе, да се отворе нови погони за производњу кисеоника у болницама широм Индије, да се обезбеди брзо и прецизно тестирање у најугроженијим деловима земље, да се помогне здравственом особљу да преброди ову кризу и започне са пружањем услуга за децу и да се прошири снабдевање вакцинама против коронавируса.

 

Организатори БоБ такмичења су домаћини и мини хуманитарног базара „За Гаврила и Вукана“ дечаке кориснике фондације Буди хуман. Гаврило болује од спиналне мишићне атрофије и потребно му је око 2.4 милиона долара за лечење. Вукану је са два месеца дијагностификован генетски поремећај и потребно му је око 16 милиона динара. За Гаврила је тренутно је скупљено само 15%, а за Вукана још мање, само 5%. Сав приход од продаје игара за децу Revolucya, Archy Toys, Playmais, књига за децу - Публик Практикум, Креативни центар, играчака, аксесоара за децу и медењака- производа који добијени од наведених фирми искључиво у сврхе продаје у добротворне сврхе за ова два дечака, ће се уплатити на наменске рачуне ова два дечака у Буди хуман фондацији.

 

„BrainOBrain je лидерска дечија образовна платформа која је током 16 година са успехом трансформисала више од 2 милиона деце широм света. „BrainoBrain.

 

“BrainoBrain” често називају и најуспешнијим пионирским подухватом из Индије који је прерастао у разгранату мрежу институција у којима се са децом ради на развоју интелектуалних вештина и животних вештина примењујући менталну аритметику, мултитаскинг и НЛП- неуролингвистичко програмирање, примењену грану психологије која пручава и примењује процесе размишљања. Програм је пореклом из Индије и постоји у 42 земаље у свету а од септембра 2016. и у Београду и многим другим градовима у Србији. Оснивач глобалног БраинОБраин програма је Индијац Ананд Субраманиам. BrainObrain окупља децу у 36 центара у Београду и широм Србије а свакога дана све више малишана успешно савладава школске и животне задатке и изазове захваљујући овој револуционарној индијској методи менталне артиметике уз коришћење абакуса.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија