Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатна апликација за младе „Радна права за тебе“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

danastelefonidfdfdfdfdСавез самосталних синдиката Србије покренуо је апликацију „Радна права за тебе“ намењену младима који из средњих школа или са факултета излазе на тржиште рада, али и онима који су радници са искуством, а желе да додатно утврде своја знања.

 

Последњих година све је мање нових радних места са уговорима о раду, а све је више младих и радника ангажованих на несигурним и непредвидљивим радним местима, поручују из Синдиката.

 

Овом апликацијом у Синдикату желе да код младих пробуде жељу за активним учешћем и личним доприносом унапређивању права и положаја радника.

 

Апликација „Радна права за тебе“ требало би, напомињу, да буде интересантна и корисна и студентима, али и радницима и члановима синдиката.

Учење о правима али и о синдикалном организовању

 

Њен циљ је да повећа интересовање, унапреди разумевање и знање о радним правима и синдикатима кроз два сегмента.

 

Први је забавно-едукативна квиз-игра кроз коју се знање утврђује и увећава поновним коришћењем.

 

Одговори на сва питања се налазе у другом сегменту – Водичу о радним правима. Водич садржи 11 поглавља са областима радног права, представљена на поједностављен и приступачан начин.

 

Кратка форма и јасно одвојене теме су погодне да се сваки корисник, без обзира на године и радно искуство, може информисати или подсетити важних питања из рада.

 

Уз помоћ ове апликације више ће моћи да се сазна о заснивању радног односа, нестандардним облицима рада, раду ван радног односа, анексима уговора, зарадама, престанку радног односа, али и организовању синдиката и колективним уговорима.

 

„Радна права за тебе“ део је пројекта „Јачање Секције младих СССС“ који Савез спроводи уз подршку шведске фондације Ulof Palme Centar.

 

Извор: Данас


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија