Кућа Добрих Вести

Login

Нестле покреће програм запошљавања и праксе за младе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mladiiiiБЕОГРАД - Компанија Нестле (Nestle) се обавезала да ће отворити 20.000 радних места за младе широм Европе у наредне три године.

Иницијативом „Nestle needs YOUth" компанија ће понудити посао за 10.000 особа млађих од 30 година и отвориће 10.000 места за праксу и приправничке позиције до 2016. године.
„Данас је једна од четири младе особе у Европи незапослена,” рекао је , Laurent Freixe извршни потпредседник Нестле компаније и директор зоне Европа.
Он је одржао говор на отварању „Nestle needs YOUth" у Атини, главном граду Грчке, земљи у којој је више од половине становника млађих од 25 година незапослено.

Раст у Европи

„Размислите какав би био утицај на наше друштво када би ти млади људи остали на маргини друштва, без прихода, без будућности, без наде. Како настављамо да растемо и инвестирамо у Европу, желимо да учинимо све што је у нашој моћи како бисмо ојачали и развили њихове вештине и повећали могућности за њихово запошљавање без обзира на степен образовања” рекао је Laurent Freixe.
Иницијатива, прва те врсте и толиких размера, је изграђена на трајној посвећености компаније да улаже у Европу током економске кризе, додао је он.
Повереник Европске уније за образовање, Androulla Vassiliou, рекла је да поздравља ову иницијативу која представља пример да приватни сектор може да допринесе опоравку Европе.
„Одушевљена сам што је Нестле покренуо овакву иницијативу како би ојачао и развио могућности за запошљавање младих широм Европе. То доприноси нашим настојањима да млади људи не буду остављени без наде и могућности. 20.000 младих ће добити прилику да уђе на тржиште рада што показује да приватни сектор јасно може да допринесе решавању проблема незапослености младих. Очекујемо да ће таква акција покренути више сличних иницијатива и других компанија” рекла је Vassiliou .

Сви Нестле тимови у Европи ће допринети иницијативи

Сви Нестле тимови у Европи ће допринети иницијативи. На пример, Нестле ће запослити 3.000 младих у Француској, 2.420 у Немачкој, 1.250 у Шпанији и 1.080 у Италији, током периода од три године, укључујући директна запошљавања и стажирања, односно приправничке позиције.

У склопу Иницијативе компанија Нестле Адриатик ће у следеће три године у региону на уговор о раду примити 60 особа млађих од 30 година,као и њих 90 на разне облике привременог и повременог запошљавања кроз програме праксе и приправништва.
Сви сектори ће имати улоге, пружајући низ могућности за оне који су заинтересовани за широк избор каријера у Нестле компанији, укључујући производњу, администрацију, људске ресурсе, продају, маркетинг, финансије, инжењеринг и истраживање и развој.
Као део иницијативе, посебно ће се осмислити ангажовање за мањи број младих из јужне Европе, како би им се пружила могућност за непроцењиво искуство рада за Нестле у иностранству – у Швајцарској, Француској, Немачкој, Аустрији, Нордијским земљама и Великој Британији.

Светлија будућност

Осим тога, како би се олакшао прелаз између школе и запошљавања, иницијатива ће укључити програм „Спремност за рад“, који укључује саветовање у вези са каријером, радионице за израду радне биографије и припреме за интервјуе у школама, факултетима и на Нестле wеб страницама.
Нестле ће такође подстаћи више од 63.000 својих европских добављача да учествују у иницијативи „Nestle needs YOUth“ тако што ће понудити посао, стажирање или приправништво младим људима, у оквиру програма који ће се звати Савез за младе.
                                                                                      Извор: Кућа добрих вести/портал компаније Нестле


Последњи пут измењено субота, 16 новембар 2013 13:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија