Кућа Добрих Вести

Login

Београд се прикључио мрежи младих предузетника

Оцените овај чланак
(4 гласова)

impacttttБЕОГРАД – Београд се од овог месеца прикључио глобалној мрежи мрежи младих предузетника Импакт Хаб (Impact Hub), која у више од 70 градова света подржава програме подршке за развој предузетништва и окупља више од 9000 чланова - стартапе, консултанте, дизајнере, предузетнике, филантропе и инвеститоре и све који теже позитивним друштвеним променама.


У питању је много више од заједничког радног простора (co-working).


Као део система глобалне мреже истоимених организација широм света, Импакт Хаб својим корисницима нуди својеврсну подршку кроз умрежавање са свим члановима, као и подршку у едукацији и развоју бизниса.


Импакт Хaб Београд је већ угостио неколико презентација и радионица у току пилотирања заједничког радног окружења, а и као део осмишљавања програмске подршке за успешно пословање. У новембру је, у сарадњи са Sunergy Talents, започета серија семинара за развој вештина чији квалитет оцењују сами учесници на крају сваке радионице по принципу фер плаћања. Најављен је и почетак програма за доделу награде за друштвене промене, који се по први пут од ове године спроводи и у Србији.


"Импакт Хаб смо отворили да бисмо Београд приближили свету као мрежу која повезује јавни и приватни сектор, предузетништво и инвестициони сектор а за коју је јако значајна институционална подршка", рекао је оснивач те мреже у Београду Ненад Мословац.

 

Менаџмент директор глобалне мреже Сајмон Угунд прецизирао је да је први Импакт Хаб отворен пре 10 година у Лондону и истакао три кључна корака која су помогла изградњу овог сектора на Балкану, а то су инфраструктура, континуиране едукације које уће младе бизнису и новац којим могу да утичу на свет.


На отвaрању је речено и да је Импакт Хаб за годину дана у читавом свету отворио 750 нових компанија и запослио око 3.400 младих људи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 децембар 2014 22:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија