Кућа Добрих Вести

Login

Јубилеј – прослава 18 година од оснивања студентске организације ОССИ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

osiiiiБЕОГРАД - Организација српских студената у иностранству (ОССИ), непрофитна, невладина организације која окупља хиљаде српских студената широм света прославиће 18. година од свог оснивања.

 

Ова година представља јубилеј за ову организацију када слави пунолетство организације која данас са поносом може истаћи да је водећа организација која окупља и међусобно повезује српске студенте како у дијаспори, тако и са нашим студентима у матици.

Свечани пријем одржаће се у суботу, 15. августа, са почетком у 18 часова, у Дому Народне Скупштине Републике Србије, када ће искористити прилику да се захвале и друже са члановима, партнерима и спонзорима ОССИја, од којих су многи са нама од првих корака наше организације.

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) је међународна,
непрофитна, невладина и аполитична организација основана од стране српских студената 1997. године. Од самог оснивања, ОССИ је имао за циљ да окупи српске студенте у иностранству, омогући им лакши повратак у земљу и промовише Србију у свету.

 

Главно руководство организације чини Одбор, на челу са Председником. Носиоци водећих функција су одговорни за доношење најважнијих одлука у корист организације и њених чланова, координацију пројеката и успостављање стратегија за будући развој.
Од свог оснивања до данас, кроз све наше активности, водили смо се са три основна циља. То су:
• помоћ при одласку на студије у иностранство
• помоћ при повратку у Србију након завршетка студија
• промоција Србије у иностранству


ОССИ тренутно броји приближно 4000 чланова и организован је на глобалномнивоу кроз који координише све активности у свету и Србији. Како би се постигла децентрализована структура, као и ради лакше координације активности на терену, ОССИ има 11 локалних огранака који се налазе у земљама са великим бројем наших студената.

 

Захваљујући вишегодишњем труду ОССИјеваца, организација је успоставила значајан број институционалних веза и партнерстава како у Србији тако и у иностранству кроз које је у могућности да успешно остварује своје циљеве. Такође, у наредном периоду ОССИ жели да буде још активнији на сарадњи са приватним сектором у Србији како би
својим члановима омогућио лакши повратак у земљу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 август 2015 20:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија