Кућа Добрих Вести

Login

Богат бесплатан програм за ђаке током распуста

Оцените овај чланак
(2 гласова)

krpicerrrБЕОГРАД - Традиционално, за зимски распуст припремљени су бесплатни програми за ученике основних и средњих школа у Београду, али и широм Србије.


Секретаријат за спорт и омладину реализоваће велики број разноврсних програма у сарадњи са установама културе и удружењима.
У реализацији ових програми за младе учествоваће осам установа културе, 18 удружења, као и Регионални центар за таленте из природних и техничких наука „Београд 1″ и „Београд 2″. Пројекти су бесплатни и намењени младима до 19 година.


Заинтересоване очекују бесплатне школе пливања, клизања, борилачки спортови, игре са лоптом, мачевање, стреличарство, зимски кампови…Они који не знају да пливају могу то да науче у пливачким клубовима „11 април“, „Врачар“, „Партизан“, „Црвена звезда“...Обука непливача траје минимум осам часова.


Зимска школа архитектуре


Зимска школа архитектуре је шестодневни циклус радионица намењен старијим основцима и има за циљ да упозна децу са начином градње у планини – како се то радило некад, а како се ради данас. Сваки полазник ће добити сопствени сет дрвених елемената од којих ће моћи да гради модерну планинску кућу, савлађујући притом нове занатске и макетарске вештине. Програм реализује удружење „Процес“ од 7. до 12. фебруара.


Удружење „Бугамања“ провешће основце кроз историју костима и моде у програму под називом „Упознај моје хаљине“. Радионице у којима ће се правити хаљине и костими од рециклираног материјала трајаће од 3. до 9. фебруара. Зимски звуци српских инструмената је програм за све оне који желе да сазнају нешто више о српским народним инструментима, са акцентом на редак али данас веома популаран народни инструмент, кавал. Радионица је намењена школском узрасту од 12 до 19 година а реализује га удружење „Интеркулт“ од 6. до 11. фебруара.


Уметничко-еколошке радионице


У Културном центру „Чукарица“ за време зимског распуста, 1, 2. и 3. фебруара биће одржане уметничко-еколошке радионице „Арт еко“.


Радионице сликарства и вајарства водиће академска сликарка Ирина Черњавски Шантрић и академски вајар Миодраг Ивановић, а радионицу рециклажа у моди Сандра Шиверт, студент костимографије. Програми су намењени младима, узраста од 10 до 18 година.

 

Циљ је да се млади едукују о еколошким проблемима и упознају се са начинима очувања животне средине путем креативног рада, у радионицама које се базирају на елементима визуелне уметности. Тако ће полазници имати прилику да у „Арт еко“ радионицама сликарства, вајарства и костимографије, уз стручну помоћ предавача, науче како се отпад може „оживети“ на уметнички начин.
Заинтересовани се могу пријавити на телефон број 064/8258-526. Број места је ограничен, за сваку радионицу предвиђено је по десет полазника.


Дечји културни центар Мајдан


Дечји културни центар Мајдан и овог зимског распуста за децу и младе организује разноврсне бесплатне програме из области уметности, спорта и едукације.


Основци и средњошколци од 3. до 16. фебруара могу да учествују у бесплатним интерактивним програмима на тему архитектуре, костима, српског традиционалног инструмента, као и у радионицама електронике, роботике и програмирања, а за све оне којима је потребна рекреација организовани су бесплатни часови кошарке и аикида.


Радионице у Музеју афричке уметности


За време зимског распуста, Музеј афричке уметности (Андре Николића 14) организоваће бесплатне радионице за средњошколце.За низ програма од 1. до 14. фебруара (10.00-13.00 и 14.00-17.00) потребно је пријављивање због ограниченог броја места на

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Програм „Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике“ одржаће се у просторијама Музеја афричке уметности, где ће заинтересовани моћи да похађају мини-курс израде посуда по узору на традиционалну афричку керамику.

 

Свака група полазника радионица ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у трочасовним терминима овладавати технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине, који ће се затим пећи и припремити за излагање. Завршни део програма одржаће се два последња дана распуста, у суботу и недељу, када ће учесници уз помоћ кустоса креирати изложбу.


Радионице у школи


У ОШ "Кнегиња Милица" УЛУПУДС организује радионице цртања, сликања, вајања, керамике, декупажа... Пријатељи деце Београда су за школарце припремили креативну радионицу иконописа, стрипа, графике и екслибриса у ОШ "Вук Караџић".
Током распуста ђаци могу научити и како се отпад може "оживети" на уметнички начин, окушати се као новинари, сашити себи костим, научити да свирају бубњеве, гитару, али и да нацртају свој први мурал или буду мали извиђачи...

klizjjjj
Радионице на Звездари


„Нове старе крпице – уметничка рециклажа“ - радионице у организацији Пријатеља деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, почеле су данас, 04. фебруара у МЗ „Липов лад“.
Учеснице 24 тинејџерке узраста од 13 до 19 година проћи ће кроз циклус од 7 едукативно - креативних радионица у области уметничког стваралаштва, уз акценат на рециклажу и екологију.


Уз стручно вођење примењене уметнице Мине Симић, учесницe ће се бавити креативном рециклажом и од делова старе одеће, различитих тканина и другог рецикажног материјала израђивати оригиналне комаде одеће, модне детаље и друге предмете различитих облика и намена.

 

Циљ програма је да учесницима помогне у стицању нових знања и подстакне их на самостални и креативни стваралачки рад, којим ће у будућности обогатити своје слободно време и пружити им могућност да га на креативан, користан и забаван начин проведу, као и да млади схвате везу између уметности и бриге о животној средини и да их мотивише да се у свакодневном животу одговорно понашају према окружењу.


Радионице на Београдској тврђави


Бесплатне радионице старих заната за децу и младе током зимског распуста биће одржане у Стамбол капији на Београдској тврђави.У оквиру шест радионица деца и млади биће у прилици да се упознају са неколико старозанатских техника и развијају своје стваралачко-креативне потенцијале.


Заинтересовани ће учествовати у изради свећа (воскарство) и накита од сирове вуне (пустовање вуне), опробати се у уметности лепог писања (калиграфија), упознати ковачки и дуборезачки занат, као и ткање на разбоју.Ови програми предочиће младима богатство и потребу очувања традиционалних заната.


Детаљне информације о бесплатним програмима у Београду, за време зимског распуста школске 2015/2016. године у области спорта и бесплатним програмима за време зимског распуста 2015/2016. у области рада са младима можете преузети, у PDF формату у наставку овог текта.


Контакт телефони за евентуалне похвале и примедбе: 7157-463 и 7157-505 (област спорта) и 7157-507 (рад са младима).

 

Више детаља на следећим линковима:


http://www.beograd.rs/download.php/documents/zimski15-16sportklubovi.pdf


http://www.beograd.rs/download.php/documents/zimskiraspust15-16sportskicentri6jan%20.pdf


http://www.beograd.rs/download.php/documents/zimskiomladina18jan2016.pdf

 


Бесплатни програми и широм Србије


Ликовна, радионица декупаж технике “шеби шик”, луткарског позоришта и часови ритмичке гимнастике биће одржавани у нишком Дечијем центру и током зимског распуста, а све радионице биће бесплатне.

 

На ликовним радионицама ће деца различитим материјалима, као што су песак, стакло, акрил и папир, покушати да науче нове технике. Ове радионице биће одржаване понедељком, средом и петком од 11 до 12:30 сати.На радионици “шеби шик” деца ће се опробати у тренутно најпопуларнијој техници декупажа, користећи салвете, акрилне боје и пуцкетави лак - кажу у Дечијем центру.
Ову радионицу моћи ће да посете уторком, четвртком и петком од 11 до 12:30.


У исто време, али понедељком, средом и петком биће одржаване радионице луткарског позоришта. Деца ће на тему "другарство" припремити драмски текст и правити лутке од папира и крпица.Деца узраста од 7 до 10 година моћи и на бесплатне часове ритмичке гимнастике од 19 сати.Сви заинтересовани се могу пријавити на телефон 514-748 или лично у Дечијем центру.


Карате клуб Winner из Новог Сада организује бесплатне тренинге за све заинтересоване малишане, који ће се одвијати у великој сали Месне заједнице „Видовданско насеље” у Новом Саду. Тренинзи су намењени малишанима узраста између 6 и 11 година.
Више информације можете пронаћи на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Радионице за програмирање у Јагодини


Више од стотину ђака основних школа Јагодине одлучило је да зимски распуст проведу уз дружење у креативној радионици и у радионици за програмирање које је за њих организовала Народна библотека у овом граду.


"Дружење је почело јуче а интересовање је изузетно велико", изјавио је новинарима руководилац Сектора за популаризацију читања Милун Васић.


У радионици више од 50 "креативаца" црта на најразличитије теме, а радионицу воде библиотекарке Јасмина Милошевић и Снежана Вулић, додао је Васић.

 

У интернет центру библиотеке, радионица за програмирање за основце, због огромног интересовања, ради у две групе.
Ученици основних и средњих школа, који неће отићи на зимовање, распуст могу провести и на градском клизалишту, које је за њих бесплатно, а бесплатни су и изнајмљивање клизаљки и топао чај.


Клизалиште ради од 9 до 23 сата.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 фебруар 2016 23:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија