Кућа Добрих Вести

Login

Звездара домаћин такмичења будућих грађевинаца, архитеката и геодета

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gedoeta4354545БЕОГРАД - Републичко такмичење ученика школа које образују грађевинске, архитектонске и геодетске профиле из Србије и региона биће одржано од 11-13. маја 2018. у просторијама Грађевинске техничке школе „Бранко Жежељ“, Хајдук Станкова 2, на Звездари.

 

Ово је укупно 29. републичко такмичење (прво је одржано 1989.године), а после 20 година домаћин је Београд.

 

На такмичењу учествује укупно 27 пријављених школа, 140 ученика такмичара и 100 наставника ментора, као и 27 директора школа, укључујући и учеснике из региона: 2 школе из Мађарске (Капошвар и Сегедин); школа из Републике Српске (Бања Лука), школе из Хрватске (Сплит,Загреб и Карловац), школа из Црне Горе (Подгорица).

 

Такмичарске дисциплине: Грађевинске конструкције, Статика и отпорност материјала, Организација грађења, Примена рачунара у грађевинарству, Математика, Геодетска мерења, Практични рад – керамичари, Практични рад – молери, Практични рад – руковаоци грађевинском механизацијом.

 

Поред ученика, њихових ментора и директора школа из Србије и региона, очекује се присуство представника Министарства просвете, Министарства грађевине, Привредне коморе, локалне самоуправе, спонзора и осталих пријатеља Грађевинске техничке школе и грађевинске струке.

 

Ученици који победе на такмичњу из математике имају директну проходност на Грађевински факултет Универзитета у Београду.

 

Сатница догађаја:

 

-              Петак, 11. мај 2018. у 18 сати- Свечано отварање такмичења, Звездара театар, Милана Ракића 38

-              Субота, 12. мај у 11 сати - Почетак такмичења – Грађевинска техничка школа „Бранко Жежељ“, Хајдук Станкова 2

-              Субота, 12. мај у 20:30 сати - Свечана додела медаља и награда – Хотел „Србија”, Устаничка 127 ц

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 мај 2018 18:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија