Кућа Добрих Вести

Login

karantinbnbnnbnbnКолико информација је превише информација? На ово и слична питања учесници су покушали да одговре на вебинару из серије „Приче из карантина“.

Кроз интерактивну онлајн дискусију “Инфодемија и како нас медијска писменост штити” разговарало се о томе како да извучемо најбоље из свог дигитализованог живота и како да развијемо свест о медијском окружењу где проводимо толико свог времена, нарочито током пандемије. Како се можемо заштити од различитих манипулативних и лажних информација? Како да знамо коме да верујемо?

Колико информација долази до нас и путем којих канала?

Утицај инфодемије на промене у перцепцији и понашању?

Можемо ли да контролишемо своје реакције на медијски садржај?

Како да избегнемо информације које нам штете?

Приче из карантина водио је новинар и психолог Драган Илић.

Учесници вебинара били су Ана Мирковић, Институт за дигиталне комуникације, Снежана Миливојевић, Факултет политичких наука, Саша Мирковић, експерт за медијску писменост.

 

Први вебинар из ове серије погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Euinfo.rs

недеља, 26 април 2020 19:15
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

BELGRADEFESTIVALLLLLБЕОГРАД - Премијерни Belgreat фестивал који ће бити одржан 27. и 28. јула у Барутани ове године биће потпуно бесплатан за све посетиоце.

субота, 28 јул 2018 17:38
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

TeglabazarttytttБЕОГРАД -  Тегла Базар , садржај који је од ове године уврштен као додатни догађај на манифестацији Изађи Ми На Теглу, наишао је на велико одушевљење посетиоца каравана.

петак, 08 децембар 2017 14:31
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

fortuna2323БЕОГРАД - Уметничка школа "Фортуна Рота" организује велики завршни наступ и свечану доделу диплома ученицима школе, која ће се одржати у самом центру града у клубу "Showroom".

субота, 18 јун 2016 17:00
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

ApatinnnАПАТИН - Петодневна манифестација „Апатинске рибарске вечери“ биће отворена 1. јула у овом граду на северозападу Бачке.

четвртак, 25 јун 2015 09:00
Објављено у Мостови
Написао
Опширније... 0

mosttttБЕОГРАД/ПАРИЗ – Интернет новине “Kућа добрих вести”, које данас - 11. септембра, прослављају годину дана постојања, настојале су, и сматрам успеле, да у овом кратком периоду прошире своју мисију објављивања добрих вести успостављањем сарадње на многим пољима, међу којима је и она са „Блогом добрих вести“ из Француске који као и „Кућа добрих вести“ објављује само добре, позитивне вести.

среда, 11 септембар 2013 08:20
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

positivenews-uvodnaЛОНДОН – Да је људима широм света доста лоших вести које се масовно пласирају у медијима и да све више расте потреба да се чује и прочита нешто  о позитивном што се дешава на  нашој планети потврђује скуп под називом "Добре вести за медије“ (Good News for the Media), који је ове јесени одржан у Британском музеју у Лондону.

уторак, 25 децембар 2012 12:06
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

positivo-uvodnaМАДРИД - Сваку вест можемо гледати из различитих углова, баш као у оној песмици Јове Јовановића Змаја „Које је боље“. Хајде да видимо како иста вест изгледа из угла статистике, а како из угла уредника шпанских интернет новина „Ен позитиво“(En positivo), Хорхеа Добнера (Јоrge Dobner).

четвртак, 04 октобар 2012 18:46
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

paris-uvodnaПАРИЗ - Свест о потреби објављивања позитивних, добрих и корисних информација, присутна је свуда у свету, па тако и у Француској где постоје веб сајтови који шире позитивну енергију и оптимизам добрим вестима, а са којима ће „Кућа добрих вести“ - кроз своју рубрику Мостови, настојати да се повеже.
То су, на пример, француски сајтови и блогови бон нувел, илити у преводу добре вести - дневне, журнал и слично: des-bonnes-nouvelles.org, bonnesnouvellesdujour.fr, newzitiv.com i journal-des-bonnes-nouvelles.com.

среда, 26 септембар 2012 14:28
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

uvodnaБЕОГРАД,МАДРИД, ТОРОНТО, ЛОНДОН - Чињеница је да су се у последње време људи широм света, а сигурно и у Србији, заситили лоших вести којима су свакодневно обасути путем телевизије и штампаних медија. Многи од нас су одавно престали да гледају телевизију и читају новине да не би себи покварили дан. Заиста, ако погледате било који информативни програм проценат лоших вести далеко надмашује добре. Наравно, живот није лак и са собом носи тешка исуства, али има и лепих тренутака и догађаја који су неправедно занемарени, као да су свима постали незанимљиви.

среда, 29 август 2012 02:00
Објављено у Мостови
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија