Кућа Добрих Вести

Login

ИПАРД ускоро креће, сазнајте како да конкуришете

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ipard09БЕОГРАД - Почело је пријављивање за семинар "Конкурисање за бесповратна средства за пољопривреду", који се одржава 13. априла у Иригу.


Експерти удружења Инфо центар за рурални развој Агросмарт одржаће низ предавања за пољопривреднике и предузетнике о претприступном инструменту за пољопривреду и рурални развој ИПАРД ((Instrument for Pre-Accession Assistance in Rural Development), како би им приближили овај програм, објаснили на који начин могу да конкуришу, која документа ће бити потребна, односно како ће изгледати реализација целог процеса - од расписивања првих позива до завршетка инвестиције и исплате новца из европске касе.


Према најавама надлежних, ИПАРД програм којим су за српске пољопривреднике предвиђена бесповратна средства у висини од 175 милиона евра, а који је Европска комисија усвојила у јануару 2015. године, требало би у овој години да почне да се реализује. Очекује се ревизија Европске комисије у априлу, а потом и њено одобрење за систем који ће да реализује ИПАРД у Србији.

 

ipardII4545poarad

 

Инфо центар за рурални развој Агросмарт одржаће семинар 13. априла 2017. године у Иригу. Рок за пријаву је 12. април 2017.
Семинар је конципиран тако да упозна заинтересоване са процедурама конкурисања за средства фондова и добијање бесповратних средстава намењених пољопривреди.


Средства су намењена унапређењу конкурентности пољопривредних и прерађивачких капацитета и унапређењу безбедности хране у Србији, а све у циљу усаглашавања пољопривреде Србије са стандардима Европске уније.


Извор: Кућа добрих вести/agrosmart.net


Последњи пут измењено уторак, 04 април 2017 21:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија